Walkow je okupljalište mladih poklonika urbane glazbe i življenja života punim plućima od 1997. godine. S vremenom je postao jedini alternativni bar u Vinkovcima. Kafić u kojem su generacije odrastale i rasle. Mjesto kulturnih događanja, koncerata, izložbi ili samo obične popodnevne kave.

Josipa Rukavina i Zvonimir Šarić, koji su svoje tinejdžerske dane proveli u Walkowu, prošle godine u 9. mjesecu odlučili su se vratiti život u taj kultni kafić te raznim događajima ponovno privući mladež Vinkovaca.

“Ideja o otvaranju nastala je odmah kada se njegova zadnja verzija zatvorila. Ono što su grad i mladi dobili ponovnim otvaranjem najbolje bi bilo saznati od samih ljudi koji nam svakodnevno dolaze, no kako čujemo svi spominju tu „dnevnu sobu“ i opuštenu atmosferu koja ih prati čim otvore naša vrata kao i neizostavne vikend evente”, ističe Šarić.

U samo četiri mjeseca rada ovog Centra kulture uspjeli su zaista mnogo. Počevši od raznih izložbi članova HDLU-a sve do fascinantne izložbe djevojčice koja je preboljela leukemiju. Zabavne nije nedostajalo ni uz “Game night”, kao i uz odlične koncerte nekih od zvučnijih imena naše glazbene scene. Našla se tu i Sara Renar, Kandžija, Zvonimir Varga i Acid Hags.

“Od rujna nismo prestali s organiziranjem tjednih događaja. Događaji počinju već od četvrtka s večeri društvenih igara, a zatim se nastavlja sa slušaonama i koncertima u petak i subotu. Ono što bi izdvojili su dva velika humanitarna partija za Udrugu Rocco i djecu iz Doma Sv.Ana u Vinkovcima, izložba crteža Lare Brčić (jedanaestogodišnje djevojčice iz Vinkovaca), dvije uspješne radionice o nasilju u vezama i povezanosti životinja i zdravlja kod ljudi, koncert Sare Renar i Kandžije kao i preko 40 slušaona i tematskih partija”, dodaje Šarić.

Walkow uskoro planira i premijeru jednog zanimljivog dokumentarnog filma kao i brojne radionice povezane s raznim granama umjetnosti. Zamišljen je kao platforma kojoj je u cilju promocija svih lokalnih umjetnika i osoba koje su vezane uz sferu kulture.

“Planova za 2020. zasigurno ne manjka. Planiramo uvesti trajni event pod nazivom „Walkow movie night“, kviz povezan s glazbom i filmom, prikupiti puno društvenih igara i organizirati puno novih i zanimljivih koncerata o kojima ćete tek čuti. Smatramo da smo opravdali naziv Centra kulture”, zaključuje Šarić.