- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U vinkovačkom Mjesnom odboru Centar, u kojem živi oko 7.000 Vinkovčana, danas slave svoj Dan Mjesnog odbora. Naime, za Dan MO Centar odabran je datum rođenja Mate Medvedovića (1872.-1944.), u spomen na tog istaknutog Vinkovčanina, idejnog začetnika Grba Grada Vinkovaca, šumarskog stručnjaka, muzeologa koji se iznimno zalagao za razvoj vinkovačkog Muzeja i općenito za uređenje grada. Od predsjednika Vijeća ovog mjesnog odbora Ivana Kubičeka saznajemo kako su ove godine, zbog svima dobro znanih razloga, otkazali sve ceremonije oko obilježavanja. Ipak, ističe kako su vijećnici u stalnom kontaktu kako bi se usuglasili oko raznih prijedloga na kojima rade, a koji se odnose na podizanje kvalitete života u ovom dijelu grada.

U ovim vremenima kada su okupljanja svedena na minimum, napominje, puno znače tribine na otvorenom na kojima se kroz razgovor s građanima mogu čuti brojni konstruktivni savjeti i upiti, kojih je većina i prihvaćena od strane Grada.

“Uvijek volim reći kako je centar ogledalo svakog grada, a on to i treba biti zbog njegovih stanovnika, ali i svih naših sugrađana koji ovamo dnevno dolaze, kao i gostiju. Moram prije svega pohvaliti dobru suradnju s gradskom Upravom, jer većina naših prijedloga je i prihvaćena te su u posljednjih nekoliko godina u ovaj dio grada, kroz nekoliko projekta, uložena značajna sredstva. Dosta toga je već izrealizirano dok neki poslovi upravo dolaze na red. Stvarno moramo biti zadovoljni, rade se ulice i staze, ali i ona kapitalna infrastruktura kao što je recimo nova Gradska knjižnica. Uskoro ćemo i u realizaciju projekta dječjeg vrtića Vladimir Nazor, treba još srediti i neke ulice koje su nam ostale, uglavnom, konstantno se radi i to se može vidjeti na svakom koraku”, ističe Kubiček. Ono čime ne mogu bit zadovoljni, dodaje, nebriga je i nemar pa i vandalizam pojedinaca koji najčešće svoj “potpis” ostavljaju na dječjim igralištima.

“Apeliram još jednom na sve da čuvaju i ne uništavaju naš grad, naročito dječja igrališta na kojima se igraju i igrat će se generacije naših najmlađih sugrađana”, poručuje Ivan Kubiček.