19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Centar za mlade grada Vinkovaca poziva na radionicu izrade nakita

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nakon ljetne pauze, Centar za mlade grada Vinkovaca ponovno je krenuo u održavanje što novih, što starih aktivnosti i radionica. To znači kako će ostatak kolovoza biti sve samo ne dosadan.

U ovom mjesecu, kaže voditeljica projekta Lucija Iličić, odlučili su smanjiti aktivnosti pa neće imati klasične radionice o psihološkom zdravlju i dobrobiti, ali sve će to nadoknaditi susretima volontera i radionicom izrade nakita koja je na rasporedu u četvrtak 25. kolovoza.

„Naša članica Iva izrađuje prstenje od kamenja i žice. Neobičan je zanat pa smo odlučili mladima prikazati kako je to izrađivati nakit, da to nije neki bauk i ponuditi im rješenje što sve mogu napraviti svojim rukama. Na taj način potaknuli bi njihovu kreativu, ne nužno za nakit, nego i za bilo što drugo, potaknuli bi ih da prepoznaju svoje talente i vide u čemu su dobri te što bi mogli raditi u slobodno vrijeme”, pojasnila nam je Iličić.

Sudionice Centra Iva i Lucija naučit će zainteresirane kako od žice i perlica napraviti unikatno prstenje, a od špage i perlica napraviti narukvice, nanogice, ogrlice i privjeske u tri tehnike pletenja i nizanja.

Do kraja godine imaju još pregršt aktivnosti planirane projektom, ali nadaju se, napominje voditeljica, da će s njima nastaviti i u sljedećoj godini.

„Prijaviti se možete bilo kad, doći u centar za mlade, na Facebooku, Instagramu, telefonom, otvoreni smo za sve. Imamo puno aktivnosti i vjerujem da će svatko tko dođe moći pronaći u nečemu. Ističem važnost Centra za mlade kao jednog lijepog i pozitivnog okruženja za one koji možda ne znaju kako provoditi svoje vrijeme ili one koji nisu toliko uključeni u društvo pa žele na tome više poraditi”, zaključila je Iličić.

Sve su aktivnosti, podsjetimo, besplatne.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno