26 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Cerićanci uspješni u Zagrebu

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Najbolje rezultate na natjecanjima u Zagrebu za Aeroklub Fenix Cerić postigli su Damjan Krajinović, koji je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji S-3-A, kao i četvrto mjesto u kategoriji S-6-A i Tia Marjanović, koja je osvojila treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji S-3-A.

U ekipnom plasmanu natjecatelji AK Fenix Cerić osvojili su dva četvrta mjesta. Organizator 42. Kupa Zagreba i 27. Otvorenog prvenstva Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež bio je Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina, a suorganizator HARS i Zagrebačka zajednica tehničke kulture. Domaćin je, kao i svake godine, bio zrakoplovni klub Aerotika-Zagreb. Natjecanje se trebalo održati tradicionalno u lipnju, ali zbog COVID-19 odgođeno je za 5. rujna. Zastupljene su bile standardne nacionalne klase raketa promjera trupa Ø 18 mm, S-3-A rakete s padobranom i S-6-A rakete s trakom. Natjecali su se učenici osnovnih i srednjih škola, te klubovi, AK Čakovec, AAD Zadar, AK „Fenix“ Cerić, ARAK Dubrava-Zagreb, RD Zagreb, KMT Dubrava, OŠ F.K.Frankopan-Zagreb, CTK Dubrava, KTKG Garešnica i OŠ Velika Mlaka-Velika Gorica.

Za Aero klub „Fenix“ Cerić nastupili su Marko Šimić, Damjan Krajinović i Tia Marjanović, dok su Tony Krajinović i Tomislav Marjanović bili pomoćni suci, a Darko Krajinović bio je voditelji ekipe.

“Treba naglasiti da je ovo prvo natjecanje u ovogodišnjoj sezoni i rezultati su vrlo dobri, a predstoje nam još dva natjecanja i državno prvenstvo u raketnom modelarstvu”, poručuju Fenixovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno