- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Proteklog vikenda na području Policijske uprave Vukovarsko-srijemske zabilježeno je 7 prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama, u Vinkovcima i Vukovaru, te pet s materijalnom štetom, tri u Vukovaru te po jedna u Vinkovcima i Županji.

U Vinkovcima, je 26. veljače, oko 13 sati, u ulici Hrvatskih žrtava, došlo do naleta osobnog vozila, kojim je upravljao 37–godišnjak iz Starih Jankovaca, na devetogodišnjaka koji je neoprezno pretrčavao preko kolnika. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno.

U Vukovaru je 27. veljače oko 13 sati, u Ulici Vijeća Europe, prilikom zaustavljanja službenim policijskim vozilom vozača osobnog vozila koji je prethodno počinio nekoliko prometnih prekršaja, došlo do udara osobnog vozila u službeno policijsko vozilo, koje je zvučnim i svjetlosnim signalima, izdalo naredbu vozaču da zaustavi vozilo. Vozač osobnog vozila, 32-godišnjak iz Vukovara, kao i dva policijska službenika, lakše su ozlijeđena.

„Preliminarno testiranje 32-godišnjaka pokazalo je prisutnost opojnih droga u organizmu 32-godišnjaka, zbog čega su uzeti i uzorci krvi koji su poslani na vještačenje. Također, prilikom postupanja, policijski službenici su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i lisice) čiju uporabu je načelnik policijske uprave ocijenio opravdanom i na zakonu utemeljenom. Policija je 1. ožujka u 2 sata 32-godišnjaka uz kaznenu prijavu u sumnju na počinjenje kaznenog djela Obijesna vožnja predala pritvorskom nadzorniku“, stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.