Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, prilikom provođenja nadzora mjera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na blokadnom punktu 16. travnja u 17 sati u Nuštru, policijski službenici su u osobnom automobilu 21-godišnjaka iz Cerića pronašli 1044 grama opojne droge tipa marihuana. Pretragom doma i drugih prostorija, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, u obiteljskoj kući u Ceriću u kojoj prebiva, pronađeno je i 216 komada sjemenki biljke „Cannabis sativa“ iz koje se može dobiti droga tipa marihuana.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 21-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru, preuzeo novčani iznos od 15.000 kn za kupnju droge od 33-godišnjaka iz Nuštra te kupio drogu od 33-godišnjaka iz Vukovara, u čemu je posredovao 19-godišnjak iz Vukovara tako što je telefonom dogovorio količinu, cijenu, mjesto i vrijeme kupoprodaje između 21-godišnjaka iz Cerića i 33-godišnjaka iz Vukovara.

Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, izvršenom pretragom doma i drugih prostorija 33-godišnjaka iz Vukovara pronađeno je još i 765 grama opojne droge tipa marihuana namjenjene daljnjoj prodaji, kao i 9 metara sporogorećeg štapina i 10 elektro-detonatorskih kapsli, a čije nabavljanje i posjedovanje je građanima zabranjeno.

Protiv četvorice je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv 33-godišnjaka iz Vukovara i kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.