4 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Četvrti singl (i spot) Mnogih drugih je pjesma Maske

Više od autora

- vl promo-

Mnogi drugi (Maske, singl) [St]

Nakon uspješne 2016. godine u kojoj su objavili tri singla, ušli u finale banjalučkog Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u regiji, oduševili na šibenskom Regiusu i Hoomstocku te kao pobjednici natječaja zasvirali kao predgrupa velikom Manu Chau na Špancirfestu, Mnogi drugi otvaraju 2017.-u s novim singlom ‘Maske’.

‘Dugo smo razmišljali koju ćemo pjesmu odabrati za četvrti singl i nije nam bilo lako odlučiti, no na kraju smo izabrali ‘Maske’. Nekako je najviše odgovarala siječanjskoj postblagdanskoj depresiji, a super se uklapa kao zatišje pred buru između ‘Čudnog svijeta’ kao trećeg singla i petog singla kojim planiramo predstaviti dugo sanjani album’, kažu momci iz benda.

Video spot kojim predstavljaju ‘Maske’ namjerno su snimali u minimalističkom tonu kako bi podcrtali tekst pjesme i stavili u prvi plan glazbeni doživljaj. Također, nastavno na video spot ‘Čudnog svijeta’ u kojem zaista glume, u ovom spotu ne glume, već bivaju ono što i jesu kada sviraju. Za animacije u spotu zaslužan je gitarist Ante. ‘Htio sam svojim črčkarijama dodati jednu dimenziju koja predstavlja našu podsvijest – ono što se događa u našim glavama, dio koji ne pokazujemo, ali koji utječe na ono što radimo i govorimo. Namjerno su djetinjaste i nepovezane jer takve su nam često i misli.’

Producentski posao i snimanje odradio je Leo Anđelković, Goran Martinac napravio je mastering, Mnogi Drugi zaslužni su za muziku i tekst, dok se kamere i montaže opet uhvatila sjajna Anita Nadj.

MNOGI DRUGI: MASKE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno