16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Četvrto izdanje književne manifestacije InBook

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

I ove godine Gradska knjižnica i čitaonica organizira popularni InBook. Ljubitelji knjige i književnosti moći će uživati u brojnim razgovorima o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

Ova književna manifestacija nastala je 2015. godine, a njezinoj jedinstvenosti doprinosi mlada pokretačka snaga. Ovogodišnje, četvrto izdanje InBooka ponovno će biti održano u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci te u suradnji s njome od 20. do 29. kolovoza sa šest večeri zanimljivih sadržaja. Organiziraju ga Mia Filipov i Barbara Dujmović uz podršku Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Ministarstva kulture RH i Grada Vinkovaca te nakladničkih kuća Fraktura i Jesenski i Turk.

Organizatorice su za posjetitelje pripremile razgovore s književnicima, strip-autorima i nakladnicima, večer poezije i kratke priče, književni kviz, dramsku večer, glazbenu svirku te likovnu izložbu. U ponedjeljak, 20. kolovoza, bit će održano otvaranje InBooka gdje će uvodnu riječ imati ravnateljica knjižnice Emilija Pezer i organizatorice Barbara i Mia. Nakon toga slijedi predstava „Blatne duše“ u izvedbi Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca. 2. dan, 22. kolovoza, očekuje nas književna večer s književnicom Ivanom Šojat, a 24. kolovoza oni hrabri će moći izložiti svoje likovne ili druge vizualne uratke te na večeri poezije i kratke priče prikazati svoja djela. Glazbeni gost je Ivan Kruljac. 4. dana je nova književna večer, ovog puta s književnicima Davorom Ivankovcem i Franjom Nagulovom, a 28. kolovoza bit će predstavljanje nakladničke kuće Mitopeje i razgovor s Vladimirom Cvetkovićem Severom i Mirjanom Pjevac. Posljednjeg dana, 29. kolovoza, očekuje nas susret sa strip-autorima Dubravkom Matakovićem i Krešimirom Zimonićem, književni kviz te zatvaranje InBooka 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno