- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

MNK Vinkovci u sklopu 19. kola 2. HMNL Istok došao je do važne pobjede, devete u prvenstvu, s kojom se popeo na četvrtu poziciju u ligi. Vinkovčani su pobijedili MNK Autodijelovi Tokić u Požegi 4:3.

Bila je to utakmica puna preokreta, domaćin je čak tri puta vodio, ali oslabljeni gosti bili su uporni, nisu posustajali i u Vinkovce su donijeli sva tri boda. „Bila je to naša najbolja gostujuća utakmica ove sezone, odigrali smo pravu utakmicu od prvog do zadnjeg igrača. Na utakmicu smo otputovali uz pravu atmosferu te dobar rezultat nije mogao izostati”, započeo je vratar MNK-a Vinkovci, Dominik Jelinić koji je naglasio kako je njegova momčad pokazala karakter, vratila se iz minusa nekoliko puta i na kraju se uz slavlje vratila u Vinkove. Dva pogotka postigao je kapetan juniora, a onaj „težak 3 boda” mladi Jurišić postigao je pred sam kraj utakmice, u 39. minuti. Preostala dva gola zabili su Josip Jelinić, koji je efektnim golom u 35. minuti zatresao domaću mrežu, i Matej Špionjak.

Bila je to četvrta pobjeda u nizu za MNK Vinkovci koji će u dobrom raspoloženju dočekati sljedeće kolo kada je na rasporedu gradski derbi. „U gradski derbi i mi i Aurelia ulazimo u pozitivnom nizu, obje ekipe su zaredale nekoliko pobjeda te će utakmica biti zanimljiva i prava je šteta što gledatelji neće biti prisutni. Idemo na tri boda kao i svaku utakmicu do sada i neka bolji pobijedi”, poručio je Dominik Jelinić. Dodajmo, kako je Aurelia u ovom kolu upisala bodove bez borbe jer Mala Mljekara nije došla na utakmicu koja je registrirana pobjedom Aurelije od 3:0.