21 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Chui feat. Josipa Lisac imaju novu pjesmu spot Tebi putujem

Više od autora

- vl promo-


Chui ft. Josipa Lisac (Tebi putujem, novi singl) [St]

Chui i Josipa Lisac s ponosom predstavljaju pjesmu ‘Tebi putujem’, pjesmu koja na domaću glazbenu scenu donosi nešto potpuno novo.

Energija i novi, svježi zvukovi koje su grupa Chui donijeli na domaću scenu, u vrlo su ih kratkom vremenu postavili za lidere domaće instrumentalne scene. Iza njihovih albuma stoje izvanredne kritike, nastupi na najvećim domaćim jazz i rock festivalima, rasprodani klubovi, nastupi na europskim pozornicama, suradnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije te titula ‘najbolji album 2015. godine’ za ‘Third Sun From The Stone’ (Dancing Bear) koju su im dodijelili glazbeni kritičari i što do sada nije pošlo za rukom ni jednom instrumentalnom izvođaču.

U svemu tome, dogodila se i pjesma ‘Tebi putujem’ koju potpisuju klavijaturist benda Toni Starešinić te frontmenica Mangroovea, grupe u kojoj zajedno djeluju, i njegova supruga Željka Veverec. Pjesma je sama od sebe pozvala Josipu Lisac jer se njena  razigrana i kreativne energija odmah stopila s onom koju odašiljaju Chui.  Oni su zapravo srodni, drugačiji te su se kao takvi sjedinili u ovoj prekrasnoj pjesmi

Nevjerojatna Josipa koja upravo slavi 50 godina glazbene karijere ovom suradnjom opet se dokazala kao glazbena diva i zvijezda vodilja domaće scene uvijek s pogledom prema naprijed, prema novim uzbudljivim zvukovima i suvremenom glazbenom izričaju.

Josipa Lisac: ‘Pravo poznanstvo dolazi kroz glazbu, koje je i najvrijednije, a ova pjesma je izvrsna, jako mi se sviđa. Jako mi je drago što su me pozvali i drago mi je što su oni sretni. Oni su izvrsni glazbenici, a i ja sam ponovno naišla na talentirane, mlađe ljude s kojima sam mogla krasnu suradnju ostvariti i jako sam sretna zbog toga. U njoj mogu pronaći sebe i pružiti sebe’

Toni Starešinić: ‘Josipa je na istoj valnoj duljini kao i mi, iako je starija od nas, ali je toliko u duhu i energiji mlada i željna da bude suvremena, da prati novo i vjeruje mladima, što je danas stvarno jako bitno. Meni je ona na hrvatskoj sceni zapravo jedina Chuijevka.’

Glavne uloge u pjesmi ‘Tebi putujem’ odigrali su Josipa Lisac (vokal), Toni Starešinić (klavijature), Vojkan Jocić (saksofoni) i Janko Novoselić (bubnjevi).

Bend je snimao Hrvoje Nikšić u studiju ‘Kramasonik’. Vokale je snimao Srđan Sekulović Skansi uz asistenciju Antonina Šimića, a sve je miksao i masterirao Zvonimir Dusper Dus.

Paralelno s pjesmom objavljen je i video spot koji je sniman tijekom veljače u zagrebačkom kinu Europa, u režiji Radislava Jovanova Gonza.

CHUI FT. JOSIPA LISAC: TEBI PUTUJEM [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno