9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Chui novim singlom “First of All…” najavljuju skori izlazak novog albuma

Više od autora

- vl promo-Chui, uvijek originalni zagrebački jazz rock sastav, predstavlja prvi singl u 2022. godini, pjesmu “First Of All…” koja najavljuje njihov novi album “Zagreb – Berlin” koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

Kako najavljuje Toni Starešinić, mastermind grupe Chui, sama skladba “First Of All…” daje kratak i eksplozivan uvid u dijelić glazbe koja nas očekuje na novom šestom studijskom albumu koji će i ovoga puta biti objavljen za diskografsku kuću Dancing Bear.

Novi singl “First Of All…” sada je dobio i prateći video koji su Chui snimili u studiju i time nam još jednom dokazali da kemije i uigranosti od strane benda ima napretek. Za video spot su zaslužni Srđan Sekulović Skansi i Level 1909 (Konrad Lovrenčić & Zvonimir Ante Stamać).

Novo izdanje “Zagreb – Berlin” biti će objavljeno krajem svibnja ove godine u digitalnom obliku te će zaokružiti ovogodišnju proslavu 10. rođendana grupe Chui. Album će se sastojati od novih skladbi koje je bend napisao posljednjih godinu dana, ali i glazbe koju je bend pred početak pandemije koronavirusom skladao kao soundtrack za njemački dokumentarni film “Berlin simfonija velegrada” Waltera Ruttmanna iz 1927. godine.

CHUI, 2022 | foto: Marina Uzelac

Chui su ovu glazbu premijerno izveli 2019. godine u zagrebačkom kinu Tuškanac povodom otvorenja Berlinale Specijala u organizaciji Goethe instituta i Hrvatskog filmskog saveza.

Podsjećamo kako su netom prije izbacivanja novog singla, Chui najavili i nastup na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac u Zagrebu, 3. lipnja, gdje će ujedno i započeti proslavu okrugle velike obljetnice. Koncertnu proslavu za ovu priliku popratit će projekcija filma “Berlin simfonija velegrada” za koji su Chui radili glazbu.

Uz zagrebački nastup, Chui su sada spremni za novu rundu koncerata, pa tako najavljuju i nastupe u Splitu (sutra 7. svibnja u klubu Kocka) te u Zaboku (27. svibnja u Polanoviću).

Glazbu za novi singl “First Of All…” napisao je Toni Starešinić, koji je odsvirao klavijature, dok su za aranžmane zaslužni Chui. Vojkan Jocić odsvirao je saksofon i udaraljke, Ivan Levačić bubnjeve, a Konrad Lovrenčić bas gitaru. Ton majstor je Srđan Sekulović Skansi (Lemon Production Studio), a za mix & master zaslužan je Ivan Božanić (DAN, MRAK studio).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno