Tijekom stanke u Drugoj HNL, a zbog nastupa reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo nogometaši Cibalije planirali su odigrati jednu jaku prijateljsku provjeru. U subotu su čekali momčad Slobode iz Tuzle, koja ipak nije došla u Vinkovce. U tuzlanskom klubu veliki su financijski problemi, pa su se tamošnji igrači odlučili na štrajk dok im se ne isplate zaustale plaće.

Trener Vinkovčana Davor Mladina rekao je kako ih je nedolazak Slobode malo poremetio, odnosno da su ispali iz kontinuiteta igranja utakmica. “Pokušali smo to nadomjestiti tako što sam sastavio dvije momčadi pa su dečki igrali međusobno. No nije to ono pravo, želio sam susret sa suparnikom iz višeg ranga. Protiv Slobode sam želio i provjeriti neke igrače, ali prilika je propala. Inače, treninzi se odvijaju po planu, tereni su dobri i sve za sada ide kako smo zamislili.” dodao je Mladina.

Cibalia danas gostuje u Račinovcima kod županijskog drugoligaša Sloge, koji proslavlja 90 godina postojanja i Mladina će u toj utakmici dati priliku igračima koji se u prvim prvenstvenim susretima i nisu naigrali. “Trebaju i oni imati kontinuitet utakmica. Premda je suparnik bio slabiji, neki igrači će odigrati svih 90 minuta, što im je itekako potrebno da bi ostali u pravom ritmu.”, zaključio je trener Cibalie.