26 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Cibalia i ovaj vikend igra dvije utakmice

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr
Nakon odlične igre i pobjede u Mađarskoj, gdje su domaćeg trećeligaša SE Szentlőrinc pobijedili s 4:1, vinkovački nogometaši nove pripremne utakmice za nastavak sezone odigrali su prošli vikend. Po povratku iz Mađarske nastavili su s treninzima, jer kako kažu, odmora nema, bliži se početak drugog dijela sezone i moraju se što bolje pripremiti. U sljedećem razdoblju nastavljaju trenirati preko tjedna, dok je vikend rezerviran za utakmice, a tako će biti sve do kraja priprema.

Cibalia je pripremnu utakmicu igrala u subotu u Otoku, ali i u nedjelju u Komletincima, dva dana za redom. U Otoku je dio igrača odigrao prvih 60, a dio drugih 30 minuta, dok je sutradan bilo obrnuto. Oni koji su igrali 30 u Otoku, u Komletincima su igrali 60 minuta.

“Zadovoljan sam viđenim u ove dvije utakmice, momčad je dobro reagirala i dečki su odradili ono što smo se dogovorili. Prva utakmica, iako rezultatski ne toliko pozitivna, bila je igrom kvalitetna i pokazala je dosta dobrih stvari. Otok je čvrst protivnik, kvalitetna momčad, a mi smo dan ranije imali prilično težak trening, no zadovoljan sam načinom na koji smo igrali. U Komletincima nam se otvorilo, bili smo aktivniji i rezultat je na kraju odličan. Najvažnije je da smo odradili ono što smo i zamislili, svi su igrači dobili priliku i odigrali na nivou. Novi igrači su opet pokazali da neće biti samo prinove, nego prava pojačanja i to nas sve veseli”. ističe trener Petar Tomić.

S jakim tempom priprema u vinkovačkom trećeligašu nastavljaju i ovaj vikend. Tako će prvo u subotu gostovati kod Bedema u Ivankovu, s početkom u 15 sati, dok će u nedjelju na domaćem terenu dočekati HNK Orašje, s početkom u 13 sati.

“Bliži se početak drugog dijela prvenstva i moramo raditi sa što većim intenzitetom, stoga su ovakve pripremne utakmice idealna prilika za uigravanje momčadi. Prijateljske utakmice igramo uglavnom u drugim mjestima, jer želimo poboljšati stav i igru momčadi u gostujućim utakmicama. Bedem nam je dobro poznat, znamo što možemo očekivati, dok je Orašje vrlo kvalitetan protivnik i bit će to teška utakmica. Što se tiče ozljeda, stanje je dobro, problema ima tek Blaž Tustonjić, koji bi ipak trebao biti spreman za ove dvije utakmice”, pojašnjava Tomić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno