Nakon odlične igre i pobjede u Mađarskoj, gdje su domaćeg trećeligaša SE Szentlőrinc pobijedili s 4:1, vinkovački nogometaši nove pripremne utakmice za nastavak sezone odigrali su prošli vikend. Po povratku iz Mađarske nastavili su s treninzima, jer kako kažu, odmora nema, bliži se početak drugog dijela sezone i moraju se što bolje pripremiti. U sljedećem razdoblju nastavljaju trenirati preko tjedna, dok je vikend rezerviran za utakmice, a tako će biti sve do kraja priprema.

Cibalia je pripremnu utakmicu igrala u subotu u Otoku, ali i u nedjelju u Komletincima, dva dana za redom. U Otoku je dio igrača odigrao prvih 60, a dio drugih 30 minuta, dok je sutradan bilo obrnuto. Oni koji su igrali 30 u Otoku, u Komletincima su igrali 60 minuta.

“Zadovoljan sam viđenim u ove dvije utakmice, momčad je dobro reagirala i dečki su odradili ono što smo se dogovorili. Prva utakmica, iako rezultatski ne toliko pozitivna, bila je igrom kvalitetna i pokazala je dosta dobrih stvari. Otok je čvrst protivnik, kvalitetna momčad, a mi smo dan ranije imali prilično težak trening, no zadovoljan sam načinom na koji smo igrali. U Komletincima nam se otvorilo, bili smo aktivniji i rezultat je na kraju odličan. Najvažnije je da smo odradili ono što smo i zamislili, svi su igrači dobili priliku i odigrali na nivou. Novi igrači su opet pokazali da neće biti samo prinove, nego prava pojačanja i to nas sve veseli”. ističe trener Petar Tomić.

S jakim tempom priprema u vinkovačkom trećeligašu nastavljaju i ovaj vikend. Tako će prvo u subotu gostovati kod Bedema u Ivankovu, s početkom u 15 sati, dok će u nedjelju na domaćem terenu dočekati HNK Orašje, s početkom u 13 sati.

“Bliži se početak drugog dijela prvenstva i moramo raditi sa što većim intenzitetom, stoga su ovakve pripremne utakmice idealna prilika za uigravanje momčadi. Prijateljske utakmice igramo uglavnom u drugim mjestima, jer želimo poboljšati stav i igru momčadi u gostujućim utakmicama. Bedem nam je dobro poznat, znamo što možemo očekivati, dok je Orašje vrlo kvalitetan protivnik i bit će to teška utakmica. Što se tiče ozljeda, stanje je dobro, problema ima tek Blaž Tustonjić, koji bi ipak trebao biti spreman za ove dvije utakmice”, pojašnjava Tomić.