Cibalia će sutra u Dugopolju na startu drugoligaškog prvenstva nakon više od pet mjeseci odigrati službenu utakmicu, a zanimljivo je da su posljednju odigrali 10. ožujka i to upravo protiv Dugopolja.

Trener Cibalije Petar Tomić radio je proteklih mjeseci u nenormalnim uvjetima, kako to vole reći, “novog normalnog”. Stoga je i njemu i većini igrača nepoznanica koliko ova momčad Cibalije uopće vrijedi.

“Imamo mladu momčad. Većina igrača je 21 godinu i manje. Fizički i trkački dio odradili smo dosta kvalitetno i u tom sam smislu zadovoljan kako momčad izgleda. Slažem se, mogli bismo biti nepoznanica mnogima, ali i sebi samima.”, rekao je Tomić.

Tomić kaže kako je ovoj mladoj momčadi potrebna potpora u obliku iskusnih igrača te bi im dobro došao još poneki stariji, iskusniji igrač. Nadaju se bar još dvojici, jednom u veznom redu i jednom u obrani. Tada bi stvorili temelje za ispunjenje ciljeva.

Kada je riječ o sutrašnjem protivniku trener Tomić kaže da su i oni dosta promijenili i pomladili momčad. “U igračkom kadru imaju pomoć Hajduka, a s Poljuda im je stigao i mladi trener Jure Srzić, koji je dosad vodio kadete Hajduka. Mislim kako će to biti vrlo otvorena utakmica, baš zbog činjenice što smo dosta u izmijenjenim i pomlađenim sastavima. I jednima i drugima trebat će malo vremena.”, rekao je Tomić. 

Recimo kako je Cibalija u Dugopolje otputovala danas u prijepodnevnim satima te da je stručni stožer pojačao fizioterapeut Goran Krolo.

Utakmica Dugopolja i Cibalije igra se sutra na Stadionu Hrvatski vitezovi, s početkom u 17 sati i 30 minuta.