17 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Cilj je jačati poduzetničke aktivnosti žena

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika najavila je na konferenciji u Zagrebu novi regionalni projekt „Ženska perspektiva“ kako bi poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomogla u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti.

Na javni poziv, koji završava 20. lipnja, mogu se javiti poduzetnice iz sedam najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj – Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije. Namijenjen je ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina i tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu, nastojeći na taj način očuvati hrvatsku gastronomsku tradiciju i kulturnu baštinu.

Za odabranih 50 poduzetnica, Perspektiva će omogućiti edukacijske radionice te studijsko putovanje u Istru i rad s uspješnim udruženim istarskim poduzetnicama, mentorski rad stručnijih savjetnika te u konačnici promociju njihovih proizvoda na novoj web prodajnoj stranici i lakši put do kupaca njihovih proizvoda ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica.

Sve o projektu “Ženska perspektiva” detaljnije možete pronaći na www.perspektiva.hr, a kandidatkinje za program mogu se prijaviti do 20. lipnja na prijava@perspektiva.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno