16 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Cilj je povećati ulogu civilnoga društva u razvoju kompetencija djece i mladih u području održivog razvoja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ured za udruge objavljuje Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Cilj Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije” je promicati doprinos organizacija civilnoga društva ekonomskoj i socijalnoj koheziji te održivom razvoju lokalne zajednice. Specifični ciljevi Poziva su povećati ulogu organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija djece i mladih u području održivog razvoja te osnažiti partnerstva organizacija civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju. Za financiranje projekata u sklopu ovog natječaja raspoloživ je iznos od 31.500.000,00 kuna.

U slučaju prijave projekta na prvu grupu za dodjelu sredstava, udruga prijavitelj treba zadovoljiti dodatne uvjete: da do sada nije provodila projekt financiran iz EU sredstava kao nositelj projekta i nema godišnji prihod veći od 500.000,00 kuna. Osim općih uvjeta, ne postoje dodatni uvjeti koji su propisani za prijavitelja za prijavu projekta u okviru druge grupe za dodjelu sredstava. Projekti se mogu financirati u iznosu od najviše 90% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, pri čemu su potencijalni prijavitelji i partneri dužni osigurati sufinanciranje preostalih 10% iz vlastitih sredstva.

Prvi rok za podnošenje projektnih prijedloga je 10. rujna 2018. Ukoliko preostane financijskih sredstava, prijavitelji će moći svoje projektne prijedloge podnositi unutar sljedeća dva roka: 10. prosinca 2019. i 11. ožujka 2019.

Više informacija o Pozivu možete pronaći ovdje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno