13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Cilj je preuzimanje naprednih tehnologija

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Razvojnoj agenciji Vukovarsko-srijemske županije je, u organizaciji TERA Tehnopolisa iz Osijeka, održana radionica u okviru projekta KETGATE pod nazivom „Osnaživanje i olakšavanje suradnje MSP-a i istraživačko-tehnoloških organizacija.

Projekt KETGATE sufinancira Europska unija kroz program Interreg Central Europe, a okuplja poduzetničke potporne organizacije i istraživačke institute iz osam zemalja te omogućuje malim i srednjim poduzećima pristup visokim tehnološkim uslugama kako bi osnažili suradnju s relevantnim dionicima u području istraživanja i tehnologije. Projekt ima za cilj isporučiti alate i mrežne strukture kako bi se uspostavio međunarodni ekosustav ključnih naprednih tehnologija. Projektom se žele potaknuti mali i srednji poduzetnici iz Središnje Europe u cilju uspostavljanja pristupa najnovijim KET visokokvalitetnim infrastrukturama kako bi testirali inovativne/napredne materijale, fotonike i mikro i nano inženjering u istraživačko-tehnološkim institucijama.

Krajnji cilj je ubrzati proces preuzimanja novih tehnologija malih i srednjih poduzetnika i transferirati ih u pametna rješenja u smjeru pružanja odgovora na socijalne izazove. Radionica je namijenjena istraživačkim centrima, uredima za transfer tehnologije, tehnološkim parkovima i malim i srednjim poduzetnicima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno