21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Cilj je poticanje investicijskog okruženja i novih proizvodnih investicija

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Danas je u hotelu Villa Lenije u 10 sati započeo Investicijski forum Slavonije i Baranje. Manifestaciju organizira Lider Invest u sklopu Izbora najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj, a na kojoj predstavnici lokalnih poduzetnika, lokalne samouprave i državnih institucija razgovaraju o stvaranju poticajnoga investicijskog okružja i pokretanju novih proizvodnih investicija. Lider Invest je projekt poslovnog tjednika Lider koji ide već treću godinu. Njime se žele otkriti, nagraditi i javnosti pokazati poduzetnike koji su napravili proizvodne investicije. Kriteriji za dobivanje nagrade su takvi da su nagrade rezervirane za one koji naprave investiciju koja je uglavnom namijenjena izvozu, investiciju koja u velikoj mjeri koristi domaće repromaterijale, ima vrhunsku tehnologiju, zapošljava velik broj domaćih ljudi i da je ekološki prihvatljiva.

Manifestaciju su svečano otvorili Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnik Grada Vinkovaca , Josip Dabro, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, Vinka Ivanković, predsjednica Županijske komore Vukovar i Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa.

Svoj doprinos kroz prezentacije i panel diskusiju Forumu su dali i Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša, Davor Pitting, Izvršni koordinator Službe za realizaciju i podršku investicijskim projektima Agencije za investicije i konkurentnost, Marija Dević, voditeljica odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Boris Čagalj, voditelj područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak za Slavoniju i Baranju, Marko Jureta, pročelnik Odjela gospodarstva Grada Vinkovaca, Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve, Marko Jureta, pročelnik Odjela gospodarstva Grada Vinkovaca, Hrvoje Merki, direktor EURCA i Petar Šimić, direktor Grad-exporta.

Na forumu se razgovaralo o tome kako pokrenuti novu proizvodnu investiciju, kako se uključiti u izbor za najbolju proizvodnu investiciju te kako predstavnici lokalne samouprave i javnih institucija mogu pomoći.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno