23 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Cjelokupni Zappin katalog na Universal Music Group!

Više od autora

- vl promo-


Frank Zappa, priznati skladatelj i glazbenik, gitarist virtuoz sa 40 godina dugom karijerom, novo je ime kataloga Universal Music Grupe, koja se odsad brine za njegovu cjelokupnu ostavštinu što uključuje snimke, autorske pjesme, filmsku arhivu te The Vault u kojem je čuvan razni dodatni sadržaj.

U svojoj neviđenoj i nevjerojatno plodnoj karijeri, Zappa je za života izdao više od 60 revolucionarnih albuma, kao solo izvođač i sa svojim bendom The Mothers of Invention/The Mothers. Od ranog psihodeličnog rock debitantskog albuma benda The Mothers Of Invention iz 1966. “Freak Out!”, do jazz-rock fuzije “Hot Ratsa” iz 1969., te eksperimentalnog, albuma “Uncle Meat” iz 1969., filma i soundtracka “200 motels” iz 1971., pa do orkestralnih skladbi u kasnijim godinama, Zappin neumorni umjetnički nagon gurnuo ga je u vrtoglavi niz glazbenih svjetova, nikad se ne zadovoljavajući dugotrajnim zadržavanjem na jednom mjestu.

Godine 1995. posthumno je primljen u Rock and Roll kuću slavnih, a dvije godine kasnije nagrađen je Grammyjem za životni doprinos. Iako je do danas objavljeno 122 službenih Zappinih izdanja, to je mali udio u materijalu koji je ostavio iza sebe i koji je planiran biti objavljen u budućnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno