U organizaciji Hrvatskog Astronautičkog i Raketnog Saveza (HARS) u Garešnici je održana tradicionalna međunarodna smotra dostignuća u amaterskoj raketnoj tehnici, a uz nazočnost najboljih raketara iz cijele Hrvatske te gostiju iz Slovenije i BiH. Najbolji klubovi iz Hrvatske sudjelovali su sa svojim konstrukcijama raketa, tehničkim rješenjima i inovacijama u segmentu amaterske raketne tehnike, rakete većih gabarita i snage. U Garešnicu su pristigli raketari iz klubova ARAK Dubrava, RD Zagreb, Aero klub Fenix Cerić, KTKG Garešnica, AAD Zadar, KMT Obrovac, Aero klub Međimurje Čakovec i Aero klub Zadar. Gosti raketari iz susjedne Slovenije predstavljali su klub ARK V. M. Komarov Ljubljana, a iz BiH Raketno društvo Sarajevo. Nakon otvorenja smotre stručni tim pregledao je tehničku dokumentaciju svih prijavljenih raketa i po redoslijedu prijava odobravao lansiranje uz stručni komentar voditelja smotre g. Hren Bogomira. Cerićanci su lansirali ukupno četiri rakete, od kojih je jedna bila neuspješna zbog tehničke pogreške pogonske skupine. Ostale tri rakete izvršile su predviđene radnje po tehničkim karakteristikama i uspješno se prizemljile.

Za najatraktivniji let smotre proglašen je let rakete FENIX koja se razdvojila na dvije cjeline i prizemljila s dva padobrana, upravo rad članova AK Fenix Cerić Darka Krajinovića i Tomislava Marjanovića.

Također zapažene radove imali su i članovi ARAK Dubrave koji su lansirali nekoliko raketa većeg dometa s puno elektronike i kamera, pa je let zabilježen i digitalno. Smotra je završena službenom podjelom priznanja i nagrada najboljima.