Planinari HPD Cibalia Vinkovci nakon kratke stanke zbog epidemiološke situacije, vratili su se svojim aktivnostima i nadoknađuju vrijeme kad nisu mogli ići na planinarenje.

Prošlu nedjelju pohodili su planinarsku obilaznicu Pet utvrda Požeške gore koju je prehodalo osam članova HPD Cibalie. Staza je duga oko 50 km gdje su prešli 1582 m visinske razlike u trajanju otprilike 12 sati hoda s 3 sata odmora. Na temperaturi preko 30 stupnjeva obišli su Viškovački grad, Vrhovački grad, Gornju Vrbovu, Dolec grad i utvrdu Gračanica. Na pohodu bilo je 20 planinara iz 5 društava.

Prošle vikende bili su na Velebitu gdje su obišli vrhove Sveto brdo, Debeli kuk, Bojin kuk, Kiza, Ljubičko brdo, Šatorina, Premožičevu stazu. Bili su i u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje smo pohodili vrhove na Vranici i Blidinju, a njihovi najstariji članovi su bili na Krndiji i Dilj Gori. Hodali su i dionicu Slavonskog planinarskog puta od Orljave do Maksimovog Hrasta.

“Treba napomenuti da smo početkom lipnja završili još jednu Opću planinarsku školu koju je pohodilo i završilo 29 polaznika. Naši članovi su volontirali i na utrkama Victoria valens cup i Vinkovački cener koji su se događali u našem gradu. Daljnje aktivnosti prilagođavamo epidemiološkoj situaciju u RH i samo odgovorno planiramo kada i gdje dalje.”, rekao je Igor Nađ, predsjednik HPD Cibalia Vinkovci.