19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Članovi Planinarskog društva Frankopan osvojili Gorski kotar i Liku

Više od autora

- vl promo-


Ekipa Planinarskog društva Frankopan otisnula se u četverodnevno osvajanje Gorskog kotara i Like. Polazak u rane jutarnje sate prema odredištu članovima je omogućio da sve planirano odrade na vrijeme, a uz to su uspjeli odvojiti jedan dan za boravak na plaži, ručak i lagodan povratak kući. 

Jutro je donijelo polazak na Zagradski vrh s kojega se nakon laganije šetnje kroz šumu izlazi na livadu, a na blagom jutarnjem suncu planinari su imali priliku s vrha promatrati krajolik koji se pružao oko njih. Zatim je slijedio nešto zahtjevniji vrh za osvajanje – Kolovratske stijene, a slobodno vrijeme su iskoristili za razgledavanje Senja. Zadnja etapa pohoda na Gorski kotar i Liku bilo je osvajanje Velebita gdje su uspješno svladali vrhove Zavižan, Balinoavc, Pivčevac te Mali Rajinac koji je ujedno najviši vrh sjevernog Velebita. Posljednji vrh u ekspediciji bio je Korenski vrh koji se nalazi u blizini mjesta Kutereva.

Ovoga vikenda članovi Planinarskog društva Frankopan u sklopu obilježavanja dana općine Andrijaševci planiraju laganu šetnju stazom od Vinkovaca do Andrijaševaca, stoga pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Članovi društva koji su bili vrijedni i pohađali Opću planinarsku školu, ili Dječju planinarsku školu dobit će svoje diplome Hrvatskog planinarskog saveza.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno