2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Coca-Coline radionice u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Dvadesetak mladih Vinkovčana okupilo se danas u prostorijama Crvenog križa Vinkovci povodom sudjelovanja u Coca-Colinim radionicama za nezaposlene mlađe osobe. Naime, besplatne dvodnevne radionice ovog programa, usmjerene prema osnaživanju tržišno traženih vještina kod nezaposlenih mlađih osoba, danas i sutra po prvi put održavaju se i u Vinkovcima.

Projekt “Coca-Colina podrška mladima” započeo je 2017. godine, a s ciljem osnaživanja mladih nezaposlenih osoba u lakšem pronalasku posla. U prve je dvije godine provedbe projekta u radionicama sudjelovalo oko tisuću polaznika diljem Hrvatske, a ove će godine obuhvatiti čak 1700 mladih do 30 godina koji su završili obrazovanje, ali još nisu pronašli posao te prvi put i studente.

Tijekom dvodnevnih radionica mladi Vinkovčani imaju prigodu učiti o životnim i poslovnim vještinama koje mladima najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, a traže ih poslodavci.

“Prvi dan programa namijenjen je usavršavanju poslovnih vještina, odnosno bit će obrađene teme koje uključuju upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine. Drugi je dan rezerviran za stjecanje novih spoznaja iz životnih vještina poput osobnoga razvoja i razumijevanja sebe, komunikacije i davanja povratnih informacija te interakcije i umrežavanja. Osim u Vinkovcima u ovoj godini radionice će se održati i u Osijeku, Sisku, Rijeci, Koprivnici, Bjelovaru, Požegi, Karlovcu, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Šibeniku i Zagrebu”, ističe Tihana Tea Mušica, voditeljica projekta Coca-Colina podrška mladima za Hrvatsku. 

Uz sudjelovanje, na predavanjima je polaznicima dostupna i mrežna obrazovna platforma putem koje imaju pristup dodatnim materijalima i literaturi. Na kraju dvodnevnoga programa, Coca-Cola HBC Hrvatska dodijeliti će i potvrde o završenoj obuci, a životopisi sudionika ostat će u bazi partnera projektaGrupe Selectio, vodeće grupacije u području upravljanja ljudskim potencijalima u Hrvatskoj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno