Kontaktirajte nas

Aktualno

COVID-19: U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvoje novooboljelih

Objavljeno

-

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima Županijskog stožera pristiglim do jutros u 8 sati, u posljednja 24 sata zabilježene su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca i 1 iz Vukovara). Preminulih osoba nema.
Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1092. Oporavile su se 933 osobe, a preminulo je 19 osoba.
Trenutno je u županiji 21 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 153 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 13481. U samoizolaciji na području županije su 903 osobe.
Iz sustava zdravstva pozitivno je 19 radnika ( 4 liječnika, 12 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik ). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 50 radnika (5 liječnika, 34 medicinske sestre/tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).
Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 7 nastavnika i 14 učenika. U samoizolaciji se nalazi 16 nastavnika i 240 učenika.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    294 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    321 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    1092 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Najčitanije