Kontaktirajte nas

Aktualno

COVID-19: U Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno nekoliko učenika i nastavnika, u samoizolaciji preko 150 učenika

Objavljeno

-

U nepuna dva tjedna od početka nastave u osnovnim i srednjim školama na području Vukovarsko-srijemske županije novim koronavirusom zaraženo je nekoliko učenika i nastavnika, a samim tim veći broj učenika našao se u samoizolaciji.
Prema podacima iz Zavoda za javno zdravstvo VSŽ na jučerašnji dan u Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 bila su pozitivna 4 učenika, 3 osnovnoškolca i 1 srednjoškolac te 2 prosvjetna djelatnika, 1 u osnovnoj i 1 u srednjoj školi. U samoizolaciji bilo je 8 razreda u osnovnoj školi s ukupno 131 učenikom i 1 razred u srednjoj školi s 25 učenika. Tako je s jučerašnjim danom u samoizolaciji bilo ukupno 9 razreda s ukupno 156 učenika, a situacija se mijenja praktički iz dana u dan, ističu u Zavodu za javno zdravstvo VSŽ.
Odgovarajući jučer nakon sjednice Vlade na pitanje o broju djece u samoizolaciji od početka nove školske godine, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je da je zabilježen blagi trend povećanja broja djece koja su u samoizolaciji, ali da je stanje za sada u redu te da taj broj iznosi tek oko nula cijelih i nešto posto od ukupnoga broja učenika.
Situacija je za sada još uvijek u redu uz nekakav blagi trend prema gore u broju djece koja su u izolaciji, ocijenio je ministar dodavši kako je bilo za očekivati da će neki učenici trebati ići u samoizolaciju, ali će se dio njih uskoro vratiti u redovitu nastavu jer im već istječe rok od 14 dana koji su trebali provesti u samoizolaciji.
Inače, kako bi se u što većoj mjeri izbjegla mogućnost da zaraženo dijete dođe u školu i prenese zarazu, roditeljima je uoči početka školske godine upućen apel da izmjere djeci temperaturu prije odlaska u školu, odnosno da to stariji učenici naprave sami. Kada se utvrdi da netko ima simptome zaraze, važno je da ne dolazi u školu.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    312 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    346 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    1125 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Najčitanije