25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

COVID-19: U Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno nekoliko učenika i nastavnika, u samoizolaciji preko 150 učenika

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U nepuna dva tjedna od početka nastave u osnovnim i srednjim školama na području Vukovarsko-srijemske županije novim koronavirusom zaraženo je nekoliko učenika i nastavnika, a samim tim veći broj učenika našao se u samoizolaciji.
Prema podacima iz Zavoda za javno zdravstvo VSŽ na jučerašnji dan u Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 bila su pozitivna 4 učenika, 3 osnovnoškolca i 1 srednjoškolac te 2 prosvjetna djelatnika, 1 u osnovnoj i 1 u srednjoj školi. U samoizolaciji bilo je 8 razreda u osnovnoj školi s ukupno 131 učenikom i 1 razred u srednjoj školi s 25 učenika. Tako je s jučerašnjim danom u samoizolaciji bilo ukupno 9 razreda s ukupno 156 učenika, a situacija se mijenja praktički iz dana u dan, ističu u Zavodu za javno zdravstvo VSŽ.
Odgovarajući jučer nakon sjednice Vlade na pitanje o broju djece u samoizolaciji od početka nove školske godine, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je da je zabilježen blagi trend povećanja broja djece koja su u samoizolaciji, ali da je stanje za sada u redu te da taj broj iznosi tek oko nula cijelih i nešto posto od ukupnoga broja učenika.
Situacija je za sada još uvijek u redu uz nekakav blagi trend prema gore u broju djece koja su u izolaciji, ocijenio je ministar dodavši kako je bilo za očekivati da će neki učenici trebati ići u samoizolaciju, ali će se dio njih uskoro vratiti u redovitu nastavu jer im već istječe rok od 14 dana koji su trebali provesti u samoizolaciji.
Inače, kako bi se u što većoj mjeri izbjegla mogućnost da zaraženo dijete dođe u školu i prenese zarazu, roditeljima je uoči početka školske godine upućen apel da izmjere djeci temperaturu prije odlaska u školu, odnosno da to stariji učenici naprave sami. Kada se utvrdi da netko ima simptome zaraze, važno je da ne dolazi u školu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno