18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Crossover pioniri Dog Eat Dog stižu u travnju u Tvornicu

Više od autora

- vl promo-


Dog Eat Dog (travanj u Tvornici) [St]

Dog Eat Dog, američki crossover pioniri i jedan od prvih bendova koji je kombinirao hardcore i rap, dolaze u zagrebačku Močvaru u subotu, 8. travnja.

Dog Eat Dog oformljeni su davne 1990. kad su Dave Neabore, Sean Kilkenny i John Connor napustili grupu Mucky Pup i počeli stvarati glazbu koju su uglavnom svirali po manjim klubovima u New Jerseyu i okolici. Za prve nastupe su koristili čak četiri različita imena, a pristupanjem Dana Nastasia odlučili su se za naziv Dog Eat Dog.

Veliki proboj dogodio se 1994. objavom debuta, megasellera ‘All Boro Kings’. Tad već s puno utakmica u nogama (uključujući primjerice i europsku turneju s Biohazardom) bend je preko noći postao globalna atrakcija najviše zahvaljujući hitovima poput ‘If These Are Good Times’, ‘Who’s The King’ i ‘No Fronts’, ali i izuzetno hvaljenim nastupima. Uz podršku MTV-a i radio stanica Dog Eat Dog u kratko vrijeme su postali jedan od najtraženijih bendova 90tih. Nikad u potpunosti prihvaćeni od isključivo hardcore publike zbog korištenja saksofona u svojim pjesmama ‘utjehu’ su pronašli u fanovima kojima je mješavina hardcore, hip hop i skate kulture i glazbe bila itekako prihvatljiva. A tih je bilo jako puno.

U sljedećih desetak godina objavili su još tri studijska izdanja – ‘Play Games’, ‘Amped’ i ‘Walk With Me’ – i nastupali s ogromnim imenima kao što su Rage Against The Machine, Metallica, Ozzy Osbourne, Sepultura, No Doubt, Biohazard, Agnostic Front i Hatebreed. Nakon brojnih, što koncertnih, što studijskih postava posljednjih nekoliko godina Dog Eat Dog nastupaju kao četvorka u kojoj su osim originalnih članova Johna Connora (vokal) i Davea Neaborea (bas) još Brandon Finley (bubnjevi) i Roger Haemmerli (gitara).

Proteklih sezona bend je nastupao obilježavajući godišnjice svojih izdanja, ali u 2017. plan je objaviti nove pjesme koje i sviraju na touru. U travnju i svibnju odsvirat će 23 europska koncerta, a u Zagreb dolaze 8. travnja u klub Močvara

Ulaznice u pretprodaji iznose 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. U prodaju kreću od ponedjeljka, 13. veljače.

DOG EAT DOG: NO FRONTS [1994]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno