Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek nastavlja s akcijama dragovoljnog darivanja krvi.
U srpnju akcije će se provoditi prema sljedećem rasporedu:
7. srpnja 2020. (utorak), od 12 do 14 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci
17. srpnja 2020. (petak), od 9 do 15 sati u prostorijama Vojarne 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima (samo za pripadnike Hrvatske vojske)
18. srpnja 2020. (subota), od 8 do 12 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci
23. srpnja 2020. (četvrtak), od 9 do 13 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.
Za termin darivanja krvi (izuzev za akciju u vojarni) obavljaju se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523, a darovatelji će odmah po prijavi dobiti SMS s rednim brojem i terminom darivanja krvi.
Svi koji žele darovati krv upozoravaju se na poštivanje preporuka vezanih uz epidemiju koronavirusa.
Tako će zbog striktnog poštivanja mjera najviših higijenskih standarda u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1 do 2 m. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta te mjerenje temperature darovatelja.
Darivanju krvi mogu pristupiti osobe koje nisu: putovale izvan Republike Hrvatske zadnjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje, imale infekciju SARS-CoV-2.
Osobe koje pripadaju nekoj od navedenih skupina privremeno se odgađaju na razdoblje najmanje 28 dana.
“Molimo ponesite svoju osobnu iskaznicu i darujte krv! Provjerite svoje zdravlje – spasite nekome život!”, standrdna je poruka iz Crvenog križa