7 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Crveni križ Vinkovci poziva sve vrtiće i osnovne škole sa svoga područja da se uključe u donacijsku kampanju

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Dramska sekcija Kluba Mladih Crvenog križa Vinkovci je podupirući donacijsku kampanju “Djeca za djecu – za ljepši Božić” kao prateću aktivnost EU-projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“ snimila DVD s predstavom “Traži se pomoćnik”, koji će ovih dana biti darovan svim vrtićima i osnovnim školama na području djelovanja GDCK Vinkovci.
Svjesni trenutne epidemiološke situacije i otegotnih okolnosti koje ona nosi vjerujemo kako smo ovako, na siguran način u mogućnosti provedbu donacijske kampanje prilagoditi aktualnim epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ističu vinkovački humanitarci.
Donacijska kampanja „Djeca za djecu – za ljepši Božić“ osmišljena je kao božićna donacijska kampanja u kojoj bi djeca donirala slatkiše za djecu obitelji slabijeg imovinskog statusa te djecu koja žive u riziku od siromaštva.
Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je zajedno s gradskim društvima Hrvatskog Crvenog križa Ilok, Vukovar, Nova Gradiška, Slavonski Brod, Hrvatska Kostajnica i Novska partner Gradskom društvu Crvenog križa Županja koje je kao nositelj 10.11.2020. sklopilo s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“ u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020., a koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Pozivamo sve zainteresirane vrtiće i osnovne škole s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci da se uključe u ovu donacijsku kampanju i preuzmu svoj primjerak DVD-a s predstavom „Traži se pomoćnik“, poručuju iz GD Crvenog križa Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno