13 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Đakovo najbolje na “Aurelia Cibalae 2019” turniru

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ovogodišnji međunarodni rukometni turnir “Aurelia Cibalae 2019”, u posljednja je tri dana, ponudio obilje vrhunskog rukometa, a posjetitelji su mogli pogledati veliki broj mladih rukometnih nada.
Turnir je ove godine okupio više od 1.200 dječaka i djevojčica uzrasta od 8 do 16 godina, odnosno, odazvao se 51 klub iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Završni susreti starijih kategorija igrali su se danas u dvorani osnovne škole Bartola Kašića. U polufinalnim su se ogledima tako sastale momčadi Kaštele i Lavova, te Nexea i Đakova. U prvoj utakmici slavila je Kaštela s 19:13, a u drugoj Đakovo s 22:21.
Dakle, veliko finale igrale su momčadi Kaštele i Đakova, a s 15:12 slavili su, i tako osvojili ovogodišnji Aurelia Cibalae turnir, rukometaši iz Đakova. Treće mjesto osvojili su Lavovi pobijedivši Nexe s 23:15. 
Kao popratni dio natjecanja održan je i turnir u mini-rukometu, na kojem su nastupili dječaci i djevojčice najmlađih uzrasta. Prvo mjesto kod dječaka osvojili su igrači RK Bijeljine, drugo rukometaši RK Nexe-a, dok su treći bili dječaci iz RK Ivanića. Kod djevojčica najbolja je bila ekipa RK Valpovke, druge su bile djevojčice iz RK Moslavine, a treće domaće rukometašice iz RK Spačve.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno