20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Dalibor Culek pojedinačno i Sava iz Županje ekipno pobjednici 55. trofeja Šokadije

Više od autora

- vl promo-

Po lijepom i toplom vremenu, u nedjelju 13. rujna, održano je natjecanje sportskih ribolovaca na vinkovovačkoj rijeci, u ulicama Karla Žanića i Šetalište Dionizija Švagelja. Ovo natjecanje održava se od prvih Vinkovačkih jeseni, dakle pet i pol desetljeća. Domaćin svih natjecanja dosada je Sportsko ribolovno društvo “Priroda”, a zbog epidemije koronavirusa pozvane su samo županijske ribolovne udruge. Na ovogodišnjem kupu nastupilo je petnaest ribolovnih udruga te se lovilo od 9 do 13 sati već spomenute sunčane nedjelje. Bez obzira što obala Bosuta slovi kao najbolja natjecateljska staza u Hrvatskoj, ulov je bio izvanredan.

U Vinkovcima se održavaju natjecanja od 1951. godine (u kategorijama pioniri i kadeti) dok se, također na obalama Bosuta, održalo i prvo prvenstvo Hrvatske za djecu davne 1956. godine.


Ovogodišnji rezultati su sljedeći: Sektor A: 1. Kristijan Dubravac (“Sava” Županja), 2. Željko Ljubić (“Starovirac” Otok), 3. Domagoj Matošević (“Priroda”), Sektor B: 1. Dalibor Culek (“Mladost” Cerić), 2. Ante Klanac (“Sava” Županja), 3. Davor Marošević (“Priroda” Vinkovci), Sektor C: 1. Stefan Anđelković (“Ribič” Vukovar), 2. Stjepan Batarilović (“Virovi” Bošnjaci), 3. Ivica Džijan (“Priroda” Vinkovci). U ukupnom plasmanu u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Dalibor Culek, drugi je bio Kristijan Dubravac dok je treće mjesto pripalo Stefanu Anđelkoviću. Ekipni dio natjecanja pripao je ekipi “Sava” iz Županje, drugo mjesto pripalo je Vinkovčanima “Priroda”, a treće mjesto osvojila je ekipa “Mladosti” iz Cerića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno