Ne propustite doći i uživati u današnjim bogatim kulturnim događanjima na području Vukovarsko – srijemske županije.

U organizaciji KUD-a Zvonko Ban iz Jarmine danas će se održati tradicionalna manifestacija “Zagorje v srcu”. Mimohod sudionika ulicama Jarmine krenuti će u 18 sati od zagorske hiže do crkve sv. Vendelina, gdje će u 18 sati i 30 minuta biti služena misa za Zvonka Bana i poginule branitelje. Od 20 sati u Domu kulture održati će se kulturno-umjetnički program.

„Sve se čaje okupiše“, naziv je priredbe koju večeras organizira KUD „Ivan Goran Kovačić“ iz Ivankova. Održat će se u kino dvorani u Ivankovu, s početkom u 19 sati i 30 minuta.

U organizaciji Udruge Vinkovački šokački rodovi u dvorani Barun Trenk održat će se 15. šokačka zabava. Nazočne će zabavljati TS Salaš i Stjepan Jeršek Štef te KUD “Vladimir Nazor” iz Sombora.

KUD Slavko Janković iz Rokovaca – Andrijaševaca večeras organizira manifestaciju pod nazivom “Oj dorati moje zlato suvo” u spomen na Darka Kulovnjaka. U programu koji će početi u 19 sati i 30 minuta u staroj školi u Andriješacima uz domaćine sudjelovati će i muške pjevačke skupine iz Strizivojne, Ivanovca, Raklja te Starog Topolja.

Tradicionalna manifestacija “Međunarodna smotra svirača tradicijskih glazbala” u organizaciji KUD-a “Matija Gubec” iz Ilače održati će se večeras, u Hrvatskom domu u Ilači, s početkom u 20 sati.

U Hrvatskom domu u Vukovaru, večeras, s početkom u 20 sati, održati će se Smotra klapa Zadarske županije 2019, a prije same smotre u predvorju Hrvatskog doma u 19 sati i 30 minuta održati će se otvorenje izložbe “Lutke i scenografija Kazališta lutaka Zadar”. Ovo je već peta godina kako povodom Dana Grada Vukovara, Zadarska županija zajedno s Udrugom zadarskih klapa daruje stanovnicima Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije – Smotru klapa Zadarske županije.