2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Dan branitelja Vukovarsko srijemske županije slavit će se 30. svibnja

Više od autora

- vl promo-


Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je 17. sjednica aktualnoga saziva Županijske skupštine.

Prva točka po dnevnome redu bio je Godišnji izvještaj o radu obrane od tuče za Vukovarsko-srijemsku županiju u 2018. godini koju je obrazložio voditelj Samostalne službe za praćenje i ublažavanje posljedica nepogoda DHMZ, Velimir Osman. Kako je istaknuto u izlaganju, sezona 2018. je bila iznadprosječna po utrošku meteorološke otopine za prizemne generatore, a ispodprosječna po utrošku protugradnih raketa. Tako je na području Vukovarsko-srijemske županije prošle godine utrošeno 19 raketa te 5754 litre meteorološke otopine. Naglašeno je kako je sve spremno za početak nove sezone koja počinje 01. svibnja.

Dana je suglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana te Opće županijske bolnice Vinkovci, čije je usklađivanje bilo nužno provesti uslijed zakonskih izmjena.

Vijećnici su u nastavku sjednice dali suglasnost na odluke Upravnog vijeća Doma zdravlja Vinkovci koje je obrazložio ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić, a odnose se na sklapanje ugovora u javnoj nabavi za izvođenje radova na Projektu „energetske obnove i korištenju obnovljivih izvora energije“ na zgradi Doma zdravlja Vinkovci, zatim na Odluku o izgradnji zdravstvene ambulante u vinkovačkom Novom Selu, izgradnju i uređenje sportskog igrališta „Park zdravlja“ te na koncu nabavu vozila za sanitetski prijevoz.

Nadalje, ravnateljica Županijskog zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić potanko je predstavila izvješće o provedbi Plana monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju u 2018. godini, te Plan monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju u 2019. godini. Istaknuto je kako su rezultati monitoringa bili zadovoljavajući te kako će Zavod nastaviti s provedbenim aktivnostima kao i do sada.

Zanimanje vijećnika pobudio je prijedlog Zaključka o izmjeni Mreže hitne medicine u dijelu koji se odnosi na Vukovarsko-srijemsku županiju. Predlaže se da se u Ispostavi Otok umjesto 5 timova T-2 odredi 5 timova T-1 razine u svrhu unaprjeđenja i podizanja razine kvalitete, kao i dostupnosti izvanbolničke hitne medicinske pomoći. Izmjene su predložene i u Ispostavi Ilok, gdje se Zaključkom predlaže da se 5 timova T-1 u navedenoj Ispostavi financira putem ugovora sa HZZO-om.

Na samome kraju sjednice vijećnici su donijeli Odluku kojom se 30. svibnja proglašava Danom hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije. Kako je istaknuto, time se želi odati počast svim umrlim, poginulim, nestalim, ali i živim braniteljima te iskazati i pijetet prema Domovinskom ratu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno