U svim vrtićima “Dječjeg vrtića Vinkovci” u tijeku je obilježavanje Dana ove predškolske ustanove. Puno dječjeg smijeha, igre i zabave zatekli smo u vinkovačkim dječjim vrtićima jer mališani su uz pomoć teta, svojim roditeljima, bakama i djedovima pripremili zanimljive programe.

Kako ističu u ovoj ustanovi, želja im je da ovakav način rada postane navika i svojevrsna tradicija, a s ciljem upoznavanja roditelja i šire javnosti s načinom rada i uvjetima u gradskim vrtićima.

“Ideja o obilježavanju Dana ustanove postoji još od prije nekoliko godina ali tek smo prošle godine prvi puta tu ideju i realizirali. Najveći doprinos ovom obilježavanju dala su sama djeca koja pohađaju naše vrtiće, jer su svi pripremili prigodan program za svoje roditelje. Obilježavanjem Dana ustanove želimo svima skrenuti pažnju na važnost predškolske ustanove u ranom djetinjstvu. Želimo približiti roditeljima koliko je važno uključivanje djece u vrtiće u ranoj dobi jer predškolski odgoj ima veliku ulogu u rastu, razvoju i socijalizaciji male djece. U toj dobi djeca se najbrže i najviše razvijaju i samo uz pravilno usmjeravanje djeca stječu dobre navike koje ih prate kroz cijeli život. Poseban razlog za slavlje imaju u naša tri objekta na kojima je prije nekoliko dana završena energetska obnova. Objekti “Pčelica”, “Budućnost” i “Stribor” poprimili su potpuno drugačiju vanjštinu, a ipak zadržali prepoznatljivo ozračje dobrodošlice za djecu i roditelje. S obzirom na dosadašnju pozitivnu suradnju s roditeljima očekujem da će naši vrtići biti prepoznati kao poželjna mjesta za odgoj i obrazovanje predškolske djece”, ističe ravnateljica Suzana Zidar.

Ova ustanova obuhvaća sedam objekata dislociranih u raznim dijelovima grada, kroz koje su prošle generacije  Vinkovčana. “Predškolski odgoj od velike je važnosti i zahtjeva posebnu brigu društvene zajednice. Našim savjesnim i odgovornim radom pokazujemo da znamo što je djeci u ranoj dobi važno za pravilan rast i razvoj, a upoznavanjem društvene zajednice s nekim segmentima rada u vrtiću želimo postići da nam roditelji, s punim povjerenjem ostavljaju djecu u našim prostorima i budu sigurni da će djeca dobiti odgovarajuću skrb i pažnju. Također želimo potaknuti suradnju roditelja s vrtićem jer mi smo partneri u brizi za dijete i zajedničkim snagama možemo osigurati sretno i sigurno odrastanje naše djece”, poručuje Suzana Zidar.