6 C
Vinkovci
Srijeda, 1. veljače 2023.

Dan grada uz Moto defile i Stunt show

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Uvod u 17. Vinkovačke moto susrete bila je karavana “Srcem za Škabrnju” u kojem je sudjelovalo tridesetak domaćih bajkera uz auto pratnju.

Foto: Moto klub Vinkovci

“Izabrali smo datum 1. srpnja da osvježimo sjećanje na poginule i žrtve Škabrnje kako ne bi ispalo da ih se sjećamo samo na godišnjicu stradanja. U to ime smo kao Moto klub postavili jednu spomen-ploču na mjesto masovne grobnice i tako odali počast”, kaže Ilija Zirdum predsjednik vinkovačkih bajkera kojima se na putovanju pridružilo i dosta mlađih članova.

Foto: Moto klub Vinkovci

“Zajedno smo posjetili Udrugu djece s posebnim potrebama Benkovac, uručili im donaciju i imali divno druženje za sjećanje. Većinom su to djeca sa sindromom Down”, dodaje.

Foto: Moto klub Vinkovci

Po povratku kući sve je trenutno usmjereno na završne pripreme Moto susreta koje u povodu Dana grada organiziraju sljedeći vikend.

Mjesto održavanja je igralište HNK Vinkovci, preko puta stadiona Cibalije baš kao i prošle godine, uz koncerte i dvodnevno druženje ne samo za bajkere nego i sve građane, ističe Zirdum.

“U petak imamo tri benda – Cesta 72, nezaobilaznog Jaleta, ikonu našeg grada i Vintage bend koji će nam svirati uz lagano opuštanje – malo pivo, malo sok, tko kako i koliko hoće. U subotu nastupamo defileom kroz grad u 17 sati nakon čega slijedi Stunt show u 18 sati u centru Vinkovaca. To su one vratolomije što vole i djeca i mi bajkeri. Nakon toga se vraćamo u kamp. Svirka počinje u 20:30 sati s grupom Rockeri. Nadamo se da će biti lijepo vrijeme, da nas neće kao prošle godine pomaziti kiša, a u 23 sata, kada malo popusti vrućina kreće koncert Željka Bebeka čime će i završiti ovogodišnji vinkovački Moto susreti”, najavljuje Zirdum pozivajući sve građane da im se pridruže, a sva su događanja besplatna.

S obzirom na situaciju na cestama, na kojima zadnjih dana tragično stradavaju motociklisti, kaže: „Oprez, oprez, oprez! Mi smo sada napravili 1000 i nešto kilometara do Škabrnje, Biograda i nazad. Najbitnija stvar je oprez. Dajte žmigavac, nosite kacigu na glavi, budite oprezni. Sve se stigne. Nemojte žuriti!”, poručuje u ime bajkera Moto kluba Vinkovci Ilija Zirdum.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno