Jučer je Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Kino-dvorani Mladost u Županji započelo obilježavanje Dana grada Županje, ujedno i dan zaštitnika grada, blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Svečanoj sjednici nazočili su župan Božo Galić u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH, kao i njegovi zamjenici Damir Barna i Josip Dabro te predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković.

Uz Svečanu sjednicu i polaganje vijenaca na Spomen obilježju poginulim braniteljima, uoči crkvenog goda najmlađi su mogli uživati na 5. River Jazz Festival Županja radionici ritmike za klince, dok je Županjcima i njihovim gostima u večernjim satima na glavnom trgu zapjevala Crvena jabuka uz nezaobilazni kirvajski vatromet.

Na spomendan Mučeništva svetog Ivana Krstitelja, 29. kolovoza, vjernici se prisjećaju veličine sv. Ivana Krstitelja kojeg je kao rezultat lakomisleno izrečene rečenice dao pogubiti kralj Herod. Ivan Krstitelj po svom je djelovanju i propovijedanju putokaz u očuvanju životnih vrijednost, naročito onih koji se tiču bračnog i obiteljskog morala.