20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Dan Mjesnog odbora Stjepan Radić

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U vinkovačkom II. Mjesnom odboru Stjepan Radić, Vinkovčanima poznatijem kao Radićev blok, danas su svečano proslavljena dva blagdana, onaj crkveni i onaj svjetovni, a koji se slave na isti dan, 5. srpnja, odnosno danas se slavi crkveni god župe Sv. Ćirila i Metoda, blagdan nebeskih zaštitnika župe i Dan Mjesnog odbora.

Svečani program počeo je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu kod spomen ploče ispred crkve Sv. Ćirila i Metoda. Vijenci su položeni i upaljene svijeće za deset hrvatskih vitezova: Ivu Bajića, Dragu Bartu-Lovića, Vladimira Čordašića, Radovana Ivkova, Zlatka Kordića, Željka Kuprešakovića, Dalibora Lagatora, Martina Martića, Božu Tadića i Zorana Zelića.

Nakon molitve za hrvatske branitelje služena je i svečana misa koju je služio domaći župnik Anđelko Cindori, a koji danas slavi 25 godina u službi. Mještanima ovog Mjesnog odbora na proslavi se pridružio i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je ovom prilikom najavio skorašnje rješenje najvećeg problema ovog mjesnog odbora, odnosno rješenje problema Boškovićeve ulice. “Prije svega želio bih mještanima ovog Mjesnog odbora čestitati njihov Dan. U Mjesnom odboru Stjepan Radić radilo se na dosta toga, od postavljanja nove rasvjete, postavljanja dječjih igrališta do uređenja staza. No, mogu najaviti i radove na izgradnji jednog manjeg sportskog kompleksa koji bi uskoro trebali početi, a koji podrazumijevaju uređenje nogometnog igrališta, izgradnju sjenice i ostalih sadržaja. Uskoro bi trebali krenuti i s uređenjem Ulice Ruđera Boškovića, koja je dugo vremena bolna točka građana ovog dijela grada. Sada ona više neće biti opasna, imat će samo dva vozna traka i sve sigurnosne sustave, a kako bi oni koji je njome prometuju i oni koji moraju prelaziti cestu, pogotovo djeca, bili što sigurniji”, istaknuo je gradonačelnik.

Još jednom je upozorio da će se promet u ovom dijelu grada otežano odvijati kada krenu radovi, te zamolio građane za strpljenje i razumijevanje.


Uz gradonačelnika Ivana Bosančića proslavu su uveličali i ministar državne imovine Mario Banožić, župan Božo Galić i predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno