7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Dan Mjesnog odbora “Vinkovačko Novo Selo”

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Dan Mjesnog odbora “Vinkovačko Novo Selo”, 30. svibnja, stanovnici toga dijela Vinkovaca obilježavaju danas. Program je počeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Vinkovačkog Novog Sela. U dvorištu Mjesnog odbora priređen je prigodni domjenak za goste i mještane, a večeras, s početkom u 19 sati u Domu kulture bit će održani IX. Susreti u Neudorfu u organizaciji domaćega KUD-a “Izvor”.

“U ovoj svečanoj prigodi nećemo previše spominjati ono što nas eventualno muči kada govorimo o uređenju našeg dijela grada, ali potreba svakako ima. Možemo zaključiti da svakoga dana u svakom pogledu napredujemo. Je li to dovoljno, to je nešto drugo, ali moram reći da se polako pomičemo. Naravno da ne trebamo nikada biti zadovoljni i uvijek moramo težiti ka boljem, da našim građanima ponajprije osiguramo opstanak, da naši mladi imaju gdje raditi kako bi osigurali svoje obitelji, a nakon toga ćemo svi zajedno biti sretniji”, istaknuo je predsjednik MO “Vinkovačko Novo Selo” Igor Banovac.

Svojim sugrađanima na obilježavanju njihovog dana, između ostalih, pridružio se i gradonačelnik Ivan Bosančić. “Prilika je ovo da se malo podružimo i u nekoj malo opuštenijoj atmosferi i porazgovaramo o svim onim problemima koji ovdje postoje. Svim stanovnicima čestitam Dan Mjesnog odbora, a svi zajedno u ovoj prilici moramo se sjetiti i zahvaliti onima koji su zaslužni što smo mi danas ovdje, što živimo slobodno i možemo promišljati o budućnosti ovoga dijela grada, a to su naši branitelji, to su oni koji su položili živote na oltar domovine i za Novo Selo i za Vinkovce i za sve nas” istaknuo je gradonačelnik Bosančić napomenuvši kako se među projektima za koje se trenutačno provode natječaji nalaze i oni koji se odnose na taj dio grada i koji će podići kvalitetu života u Vinkovačkom Novom Selu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno