U Mjesnom odboru Centar danas živi oko 7 000 Vinkovčana, nekoliko stotina ljudi iz Vinkovaca i okolice radi u ovom dijelu grada, a na dan kroz centar prođe nekoliko tisuća Vinkovčana u dnevnoj migraciji i veliki broj onih koji dolaze izvana. A Mjesni odbor Centar danas slavi svoj Dan Mjesnog odbora.

Svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora danas je proslavljen Dan Mjesnog odbora Centar. Tim povodom razgovarali smo s predsjednikom Vijeća Ivanom Kubičekom od kojega doznajemo kako u Centru danas živi oko 7 000 Vinkovčana, a ovaj mjesni odbor površinski nije najveći, ali je jedan od većih u gradu i potpuno komunalno infrastrukturno uređen.

“Uvijek volim reći kako je centar grada ogledalo svakog grada, a on to i treba biti zbog njegovih stanovnika, ali i svih naših sugrađana koji ovamo dnevno dolaze, kao i svih gostiju našeg grada. U našem planu i programu još s prijelaza 2015. na 2016. godinu, na početku mandata u kojem sam ja predsjednik, gledali smo predložiti gradskoj Upravi prijedloge koji bi centar grada učinili dodatno ljepšim. Sada, gotovo na kraju moga mandata i negdje na polovici mandata aktualnog gradonačelnika, vidimo dobru suradnju Vijeća Mjesnog odbora i gradske Uprave gdje smo u proteklih godinu i pol dana imali znatna ulaganja u najuži centar grada kroz nekoliko projekata koji su bili naš prijedlog gradskoj Upravi i koji su polako došli na red na čemu se mi kao vijećnici i ja kao predsjednik zahvaljujemo”, ističe Kubiček.

Novo dječje igralište pun pogodak

Konkretno, riječ je o novom dječjem igralištu u bloku Antuna Mihanovića na kojemu se okuplja velik broj djece i roditelja, dječjem igralištu kod Doma izviđača, a u planu su i još neka igrališta. Također, tu je obnova gradskog parka kao i uređenje prostora ispred bivše PIK-ove zgrade koje rade Hrvatske šume, a poticaji za to dolazili su i iz Mjesnog odbora i sada još preostaje da se i sama zgrada, taj veliki prostor, ispuni sadržajima i da služi svrsi .

“I ono za što sam ja jako zahvalan, to je uređenje Glagoljaške ulice, obnovljena staza s malim trgom i nastavak uređenja Reljkovićeve ulice, a spojeno s pješačkom zonom to je jedna “kocka” najužeg dijela grada koja će činiti jednu jednoobraznu cjelinu lijepo uređenog modernog grada kakav naš grad”, ističe Ivan Kubiček.

Gradonačelnik Ivan Bosančić, ističe Kubiček, uveo je jednu praksu druženja s građanima te je posjetio sve mjesne odbore pa tako i svoj MO Centar gdje je saslušao i njega kao predsjednika i vijećnike i ono što bi građani željeli u Centru urediti.

Ulaganja u centar grada se nastavljaju

“Moram se zahvaliti na tom dolasku i jamstvima da će se ulaganja u centar grada nastaviti. Naši sugrađani stvarno su dali kvalitetne prijedloge i nadam se kako će se i sljedeći saziv Vijeća MO Centar, tko god ga bude vodio, voditi s tim što naši građani žele i smatraju važnim za urediti u onom prostoru u kojem oni žive. Svakako da je, uz nastavak uređenja gradskog parka u užem dijelu grada prioritet buduća Knjižnica i Lokosi, a vjerujem kako će se i taj dio uklopiti u ovu cjelinu koja je već uređena, a, između ostaloga, raduje nas i najavljena izgradnja novoga vrtića Vladimir Nazor jer u Centru doista imamo puno mališana”, istaknuo je Ivan Kubiček uz pohvalu i zahvalu svim vijećnicima za njihov rad i čestitku svim stanovnicima MO Centar u povodu Dana Mjesnog odbora.

Za Dan MO Centar odabran je datum rođenja Mate Medvedovića (1872.-1944.), u spomen na tog istaknutog Vinkovčanina, idejnog začetnika Grba Grada Vinkovaca, šumarskog stručnjaka, muzeologa koji se iznimno zalagao za razvoj vinkovačkog Muzeja i općenito za uređenje grada. “Drago mi je što je na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a ova odluka u prošlom mandatu Vijeća bila jednoglasna”, ističe Ivan Kubiček.