Foto: HRS

Hrvatska muška juniorska reprezentacija, igrači do 21 godine, danas u 16:30 igraju finale Svjetskog rukometnog prvenstva u Španjolskoj. Pobjedom nad Portugalom 31:28 naši su rukometaši stigli do finala gdje ih čeka Francuska, stari protivnik i u seniorskoj konkurenciji.

Veliki doprinos pobjedama i plasmanu u finale juniorske rukometne repreznetacije Hrvatske dao je i Ivan Ereš, donedavno igrač vinkovačkog premijerligaša Spačve. Ivan Ereš, jedan od najtalentiranijih hrvatskih rukometanih vratara od sljedeće sezone branit će boje uglednog njemačkog bundesligaša Füchse Berlina.

Francuzi su u polufinalu bili bolji od Egipta s 35:33 i bit će ovo veliko finale. Podsjetimo, Hrvatska je u i skupini dobila Portugal 32:30, dok je Egipat bio bolji od Francuske 37:32, naši su uspjeh ponovili i u polufinalu, dok su Egipćani odigrali lošije kada je bilo najpotrebnije. Ovo je našim mladim rukometašima prvi put u povijesti da igraju finale Svjetskog prvenstva, dva puta do sada nisu uspjeli, osvajali su četvrta mjesta, 2007. i 2013. godine.