33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Danas je objavljen novi album sir Paula McCartneya

Više od autora

- vl promo-


Glazbena legenda, Sir Paul McCartney objavio je svoj dugoočekivani album Egypt Station! Novi album sadrži 16 novih pjesama i od danas je dostupan širom svijeta.

Pet godina. Toliko vremena prošlo je otkad smo slušali njegov posljednji album “NEW”, a sada je vrijeme da zagrijemo uši za novi album iz njegove glazbene radionice. Ovaj album možemo gledati kao svojevrsno putovanje između glazbenih stanica, a naslovnica albuma zapravo je autorska slika koju je napravio McCartney. Kroz različite pjesme on nas vodi kroz glazbene ere i različite lokacije. Kvalitetu je do sad prepoznao i veći broj kritičara; Dok su The Telegraph i The Times albumu dali pet zvjezdica, Rolling Stone, Q Magazine i Mojo dali su mu četiri, a album je već proglašen albumom tjedna na BBC Radio 2.

Sam McCartney je komentirao kako on vidi ovaj album: “Svidjelo mi se to ime jer svaka pjesma predstavlja određenu stanicu i sve pjesme su posložene na taj način. Ja to sve zamišljam kao da su stanice snova iz kojih proizlazi glazba.” Album se snimao na potezu London – Los Angeles – Sussex. Produkciju potpisuje Greg Kurstin (Adele, Beck, Foo Fighters), osim jedne pjesme za čiju produkciju je zaslužan Ryan Tedder (OneRepublic).

Rijetko tko nije upoznat kakav glazbeni put ima Paul McCartney. Nakon što je svijet zaludio The Beatlesima, samostalnom karijerom nastavio je nizati velike uspjehe. Ima veoma veliki glazbeni katalog različite glazbe; od klasične do elektronske. Uz to, smatra se kako se radi o jednom od najbogatijih glazbenika današnjice, a procjenjuje se da mu je imovina veća od milijarde dolara. Osim toga, čak 18 puta je osvojio nagradu Grammy, te je dvaput uvršten u Rock and Roll Hall of Fame (jednom kao član grupe The Beatles, a jednom samostalno).


Popis pjesama:

 1. Opening Station
 2. I Don’t Know
 3. Come On To Me
 4. Happy With You
 5. Who Cares
 6. Fuh You
 7. Confidante
 8. People Want Peace
 9. Hand In Hand
 10. Dominoes
 11. Back In Brazil
 12. Do It Now
 13. Caesar Rock
 14. Despite Repeated Warnings
 15. Station II
 16. Hunt You Down / Naked / C-Link

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno