Nakon duge stanke i odmora od prvenstvenih natjecanja izuzev naše najviše državne lige konačno će ljubitelji nogometa u manjim sredinama doći na svoje. Iako se po županijama igraju službena natjecanja i dovršavaju započeti kupovi koji imaju svoje rokove kako bi do pretkola bili poznati svi sudionici ovo je prva liga koja kreće i s prvenstvenim ogledima.

Prva ŽNL VSŽ će imati svoje otvorenje već danas u 18 sati na stadionima u Drenovcima i Srijemskim Lazama, a ostatak momčadi će na teren u nedjelju. Tek će susret u Cerni pričekati bolje dana, a Jadran iz Gunje se strpiti sa svojim dolaskom.

Prognoze su gotovo nemoguće jer je situacija s koronavirusom puno toga ograničila, ali bez obzira na sve uvjereni smo da su igrači željni pravih utakmica i da će gledatelji biti počašćeni dobrim nogometom na travnjacima u Lazama, Drenovcima, Vođincima, Gradištu, Bogdanovcima, Nuštru, Soljanima i Negoslavcima. Liga je proširena pa će se 18 klubova boriti za najviša postolja, ali i čuvanje statusa županijskog prvoligaša.

U ligi više nema prvaka Hašk-Sokola, kao i doprvaka Frankopana dok su osvježenja lige Nosteria, Mladost, Sloga i Bršadin.