3 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Danas počinje 2. Hang Loose Rockabilly festival!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Danas i sutra, u dvorištu vinkovačke Gimnazije, bit će održan 2. po redu Hang Loose Rockabilly festival – događaj s nastupom 5 rockabilly sastava, dvije plesne grupe koje će izvoditi stroll, rockabilly jive i srodne plesove, pin-up foto sessionom i još puno raznih događaja. Festival je u organizaciji Udruge XO-VK i rockabilly bara Hang Loose, a ulaz je na oba dana besplatan. Prošla godina je bila zabavna i reakcije na 1. festival bile su vrlo pozitivne, no ove godine bit će još bolje – program je bogatiji, a očekuje se puno više domaćih i stranih gostiju.

Prvog dana nastupit će: Joe & his Rhythm Boys, Dynamite Dudes, dok drugog dana nastupaju Naked Truckers, B & the Bops te još jedan sastav čije ime nismo otkrili. Osim bendova tu su i dva DJ-a – DJ Wanderer (SLO) i DJ Bronco (ZG). Uz njih je osmišljen plesnjak i za one starije koji se osjećaju dovoljno mladima da zaplešu te radionice plesa za sve generacije. Stroll dance & rockabilly jive uz plesnu ekipu Hang Loose i Back to swing iz Zagreba. Slovenski Joe & his Rhythm Boys sviraju autentic rockabilly, a dva benda iz Mađarske – Dynamite Dudes spajaju tradicionalno i moderno upakirano u dinamitni nastup. Nastupit će i Naked Truckers čiji je stil prožet delta bluesom, punk-rock-rockabillyjem. Osim njih, domaće snage predstavljat će B & the Bops, autentic rockabilly bend iz Zagreba koji je jedan od vodećih rockabilly bendova u Hrvatskoj. Za razliku od drugih, sviraju svoje kompozicije, a iza sebe imaju dva albuma.Najmlađi će također imati svoj kutak za sebe, a tu će biti društvene igre poput twistera, gumi gumija i hulahopa. U izložbenom dijelu festivala bit će raznih krpica i retrostvari: Kerefeke, Kich Sapunich, Elastic Heart, Vintage optika Marko te SentiMental Bikes, koji i ove godine pravi unikatni retrobicikl za festivalsku tombolu. Za frizure se brinu Frizerski salon Dlaka 22 i Barbershop Španić, a priliku za tetoviranje ne propustite kod Slavena Kusture u Hellboy Tattoo shopu.

Ove godine je na festivalu i Udruga osoba s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci, koji su zaduženi za frapee i milkshakeove te vinkovačko Valens pivo, Dizdar vino i Ljutoteka sa svojim ljutim umacima, a posebna zanimljivost i ovoga puta bit će američki i custom automobili te pin-up photosession uz njih. Program počinje u 17 sati. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno