Vinkovčani sutra slave Dan grada, 20. srpnja, blagdan svoga zaštitnika sv. Ilije, a svečani program počinje danas.

Predstavnici Grada u 9 sati položit će vijence i upaliti svijeće podno Spomen križa hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju. S početkom u 11 sati, u Gradskom kazalištu bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca s dodjelom nagrada “Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca”, a prije sjednice najavljen je posjet istočnoj obilaznici grada i pregled nove regulacije prometa na izgrađenom kružnom toku u Mirkovcima.

U pješačkoj zoni od 12 do 14 sati građani će se moći informirati o djelovanju Sigurne kuće u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Također u pješačkoj zoni svoj rad pod nazivom “Vinkovci i Slavonija – suvenirski program” predstavit će Udruga Nova umjetnost, a svoje suvenire prezentirat će i Udruga veterana 5. gbr “Sokolovi”.

U 19,30 sati u pješačkoj zoni u povodu Dana grada tradicionalni koncert – poklon gradu i sugrađanima, održat će KUD “Šumari” Vinkovci.

U 21 sat u pješačkoj zoni nastavlja se koncertni program Vinkovačkog ljeta nastupom Subkulture, benda koji povezuje glazbenike iz Vinkovaca, Vukovara i Cerića.

U današnjem programu obilježavanja Dana grada sudjeluje i Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije, koja će u svojim prostorijama upriličiti Dan otvorenih vrata od 10 do 13 sati.

U 18 sati ispred Gradskog muzeja kreće još jedna turistička šetnja uz licenciranog vodiča “Upoznaj svoje Vinkovce”.

U Arhivskom sabirnom centru u Vinkovcima, s početkom u 18 sati, bit će predstavljena knjiga “Brodska imovna općina – 2”. Predstavljanje organiziraju Državni arhiv u Vukovaru i Hrvatski institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje u Slavonskom Brodu.

Građansko društvo Moji Vinkovci u kavani Aurelia priređuje “Večer kratkog filma Rudolfa Sremeca”. Program počinje u 20 sati.

U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci, s početkom u 20,30 sati, na rasporedu je izvedba predstave “Ljubaf”, komedije Murraya Schisgala u režiji Gorana Ribarića, postavljene u koprodukciji Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci i Hrvatskog kazališta u Pečuhu.

Danas počinje i dvodnevni program Moto susreta Vinkovci 2019. Za večeras na prostoru Moto kluba Sopot najavljeni su koncerti grupa “Plagijat” i “Opća opasnost”.