Danas u Osijeku započinje zasjedanje Europskog parlamenta mladih i trajat će cijeli vikend, do nedjelje, a zbog čega se traže zainteresirani srednjoškolci i studenti koji bi u njemu sudjelovali.
Europski parlament mladih je nevladina udruga koja se bavi educiranjem mladih o aktivnom građanstvu i poticanjem na sudjelovanje u društvu. Na zasjedanju će se debatirati na engleskom o aktualnim problemima u Europi, ali i samoj Hrvatskoj i Slavoniji.
Danas u petak će biti organiziran teambuilding te će se raditi razne igre s ciljem upoznavanja i zbližavanja, kako bi se u subotu mogli osloboditi i raspravljati jedni s drugima pokušavajući konsenzusom doći do rješenja za aktualne probleme. U nedjelju je simulacija parlamenta gdje se iznose zaključci sa prijašnja dva dana, što je prilično zabavno jer se svi urede i debatiraju.
To je izvrsna prilika za poboljšanje znanja engleskog, upoznavanje novih ljudi i proširivanje vidika, bit će sudionika iz Hrvatske, BiH, Turske, Češke, Austrije itd., a sama organizacija ima 40 zemalja članica i nakon Osijeka postoji mogućnost sudjelovanja u zasjedanjima diljem Europe. Također je jako korisno iskustvo jer se nauči puno o načinu na koji Europa funkicionira i kritički razmišljati u ugodnom okruženju.
Za one kojima treba smještaj u Osijeku kotizacija je 220 kn, a za one koji ga već imaju 70 kn (hrana i materijali uključeni, prijevoz si organizirate sami). Za više informacija o udruzi pogledajte web-stranicu.
Zainteresirani se mogu prijaviti preko dolje navedenog linka, a ako postoje kakva pitanja, mogu mi se javiti na facebook (Eva Kolbas).