Danas je u štrajku Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija, a sindikati su na današnjoj press konferenciji najavili kako u utorak neće biti nastave u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Odaziv štrajku i dalje je velik, kazali su predstavnici sindikata.

“Odaziv u našoj županiji je preko 90 posto. Već imamo pretpostavke da se neće prihvatiti naš zahtjev, a to znači da nastavljamo sa štrajkom. Objavljene su županije koje štrajkaju u ponedjeljak i utorak. Idemo dalje s cirkularnim štrajkom. Očekujemo daljnje razgovore i nismo izgubili nadu da će se nešto konkretno učiniti”, rekao nam je danas Pejo Nedić, povjerenika Područnog odbora sindikata Vukovarsko-srijemske županije.

“Ne očekujemo čuda od sastanka u ponedjeljak, ali vlada je zaboravila da u sustavu obrazovanja ima 68.000 zaposlenih. Mi možemo raditi pritisak. Vladi naš prosvjed ovoga tjedna nije puno značio, no predsjedanje EU-om nije tako daleko, možda će im tad značiti prosvjed. No ono što je prije je Kongres EPP-a od 19 do 21. studenog, kad će šefovi europskih država biti u Zagrebu. To očito znači da hrvatski učitelji trebaju uputiti glas prema Europi… novi prosvjed, razmišljat ćemo da se poklopimo s tim terminom”, rekla je Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja u petak na press konferenciji.

Podsjetimo, u ponedjeljak se štrajka u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji.