28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Dani otvorenih vrata Srednje škole Ilok

Više od autora

- vl promo-

U prostorima Srednje škole Ilok, školi partneru na projektu Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, faza II. održani su Dani otvorenih vrata pa je tako ovu školu posjetilo pedesetak učenika iz Osnovne škole Julija Benešić Ilok i Osnovne škole „dr. Franjo Tuđman” Šarengrad.

Nakon uvodne riječi i pozdrava ravnatelja prof. Željka Prskala učenici su pogledali kratak film o postojećim zanimanjima iločke srednje škole, a nakon toga uputili se u obilazak škole gdje su dobili potrebne informacije poljoprivrednih smjerova agrotehničar i trogodišnjem programu voćar-vinogradar-vinar.Srednja škola Ilok sudjeluje na projektu Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, faza II. u sklopu kojeg je dobila biotehnički laboratorij za kulturu tkiva, kušaonicu vina, plastenik i staklenik koji će biti „nepresušni izvori” stjecanja novih znanja i vještina potrebnih za prilagođavanje tržištu rada kako bi ova obrazovna institucija kroz izvrsnost u nastavnom i znanstvenom istraživačkom radu mogla doprinijeti razvoju okruženja u kojem djeluje.

Davne 1899. godine osnovana je Kraljevska vinogradarsko-voćarska škola čiju tradiciju danas njeguje ova srednja škola koja za cilj ima pružiti najveće kvalitete obrazovanja prilikom koje učenici napreduju u razvitku stručnih kompetencija, ali i u znanjima opće kulture. Prema reakcijama učenika osnovnih škola iz Iloka i Šarengrada, ne sumnjamo kako im je ovaj događaj rasvijetlio planove za daljnje obrazovanje i budućnost koja je pred njima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno