Dana 07. rujna 2019. Stolnoteniski klub Cibalia Vinkovci u sklopu provedbe projekta pod nazivom „Stolni tenis je IN“, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a u sklopu Javnog poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ organizirao je dan otvorenih vrata. Organiziranjem Dana otvorenih vrata želi se osvijestiti građane, kao i širu javnost, o važnosti ovoga projekta putem kojeg se želi postići unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih koji žive u riziku od socijalne isključenosti, te svih osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt zajednički provode Korisnik projekta – Stolnoteniski klub Cibalia Vinkovci, i partner – Grad Vinkovci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 968.314,06 kuna, a koju u stopostotnom iznosu čine bespovratna sredstva – 85% sufinancirano je iz Europskog socijalnog fonda, te 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj projekta je uključivanje djece koja žive u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz besplatne športske aktivnosti. Ovim projektom pruža se potpora pripadnicima ciljne skupine projekta, a koju čine 40-ero djece u dobi do 25 godina koja su u riziku od socijalne isključenosti – djeca s teškoćama u razvoju, djeca obitelji s troje i više djece, djeca nezaposlenih roditelja i ostali, poput djece čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji, djeca i mladi s problemima u ponašanju, mladi koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statuta, te nezaposleni mladi.

Djeca i mladi na danu otvorenih vrata mogli su i uživati u raznim stolnoteniskim mečevima koji su se u isto vrijeme održavali u dvorani te tako vidjeti primjere dobre prakse i odlučiti se za bavljenje sportom i stolnim tenisom. Također, ovim putem se pozivaju sve zainteresirane osobe, odnosno djeca i mladi koji ispunjavaju uvjete za sudjelovanje u projektu, da se pridruže projektu, te se na taj način uključe ravnopravno s ostalom djecom u zajednici u ovu prekrasnu sportsku priču.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Stolnoteniskog kluba Cibalia Vinkovci.