9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Dani sv. Antuna Padovanskog u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-


Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

U organizaciji Župe sv. Antuna Padovanskoga, Župe sv. Filipa i Jakova, te Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, uz suradnju Grada Vukovara, od petka 15. ožujka do nedjelje 17. ožujka održat će se Dani sv. Antuna u Vukovaru.

Program započinje danas u 17 sati dolaskom relikvijara s dijelom tijela sv. Antuna koji će biti izložen u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova svim zainteresiranim na čašćenje. Potom slijedi pobožnost križnoga puta i sveta misa u 18.30 sati. U subotu, program se nastavlja u 10.00 sati susretom za krizmanike gdje će krizmanici razmišljati o životu sv. Antuna Padovanskoga. U 17.00 sati je predviđen susret za roditelje prvopričesnika i krizmanika na temu Sakramentalnost u životu sv. Antuna. U 18.00 sati je antunovska pobožnost i potom slijedi sveta misa u 18.30 sati. Poslije svete mise je prigodni program pod nazivom Noć čudesa sv. Antuna.

U nedjelju, 17. ožujka svete mise su po redovitom rasporedu, u 11.00 sati je predslavi fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna.Kulminacija cjelokupnog programa održat će se u Hrvatskom domu u Vukovaru gdje će Ansambl Kolbe izvesti prvi hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu pod nazivom Svetac svega svijeta u kojemu sudjeluju etablirana imena na području glazbene i dramske umjetnosti. Mjuzikl Svetac svega svijeta donosi glazbeno-scensko osvježenje duhovnog karaktera s ciljem širenja univerzalne poruke ljubavi namijenjene svima. Ansambl Kolbe dobro je poznat na kršćanskoj duhovnoj sceni jer je prisutan već osam godina i prepoznatljiv po izvođenju duhovnih mjuzikala. U proteklom razdoblju napravili su tri vrlo uspješna mjuzikla koja su izvođena diljem Lijepe naše u brojnim kazalištima i dvoranama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno