7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Dani tehničke ispravnosti vozila

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U razdoblju od 23. do 28. studenog, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, i ove godine provest će se preventivno-sigurnosna akcija pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila”, a koju provode HAK, CVH i stanice za tehnički pregled vozila. Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske pozivaju stoga sve zainteresirane vlasnike vozila da se u tom periodu jave u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti. Iznimka su jedino vlasnici koji su u razdoblju održavanja akcije obvezni svoje vozilo podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja važenja prometne dozvole, odnosno registracije vozila. Akcija je u potpunosti dragovoljna, a težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći u smislu uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Prilikom pregleda vozila obavit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova, eko test i kontrola svjetlosne signalizacije.

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima. Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna neće bit sankcionirani nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu. Cilj ovakve akcije jest potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno