29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Danijela Slipčević: Vinkovci su osmi grad po povlačenju EU fondova, ali ima mjesta za napredak

Više od autora

- vl promo-

Ogranak Matice hrvatske Vinkovci danas je ugostio javno predavanje pod nazivom „Investicije za budućnost i unaprjeđenje gospodarstva grada Vinkovaca kroz Europske fondove. Predavanje je održala Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca – VIA.

„S obzirom na to da smo prošle godine obilježili deset godina postojanja VIA-e, odlučila sam to na neki način večeras i obilježiti. Odnosno, kroz tri dijela predavanja htjela sam prikazati što smo radili i kako EU fondovi utječu na razvoj grada Vinkovaca”, istaknula je Slipčević.


Prvi dio predavanja donio je osvrt na rad same agencije, odnosno čime se ona bavi i o kakvim je projektima riječ. Drugi dio bio je usmjeren prema naših deset godina u Europskoj uniji, točnije koji su se projekti u gradu proveli i što se planira provesti u narednom vremenu. Kako tvrdi direktorica VIA-e, riječ je o pet velikih strateških projekata, a tu su i ulaganja u infrastrukturu i društvo, kako bi se podigla razina života Vinkovčanki i Vinkovčana. Samim time, ako se u obzir uzmu prihvaćeni projekti, Vinkovci će u sedmogodišnjem razdoblju iskoristiti 270 milijuna eura europskih sredstava.

„Prema Ministarstvu financija, a iz statistika je također vidljivo, mi smo osmi grad u Hrvatskoj po uspješnosti povlačenja EU sredstava. Mislim da se imamo čime ponositi. Naravno, uvijek može bolje, a mi ćemo se u narednom razdoblju potruditi povući što više sredstava i tako unaprijediti naš grad, društvo, povećati socijalnu uključenost i unaprijediti naše gospodarstvo”, zaključila je Danijela Slipčević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno